CHP'li Emre, Zehra Taşkesenlioğlu'na sordu: Kocanızın yaptığı usulsüzlükler karşısında ne yaptınız?

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdiği ve iddia ettiği usulsüzlüklerle ilgili olarak adı geçen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na seslendi.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündeme getirdiği ve iddia ettiği usulsüzlüklerle ilgili olarak adı geçen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na sordu: “Anlaşılan bu konu akşamdan sabaha olan bir olay değil. Olay uzun zamandır yaşanan ve üstelik milletvekili olduğunuz dönemleri kapsamaktadır. Açıklamanızda belirttiğiniz  ‘usulsüzlüklere gösterdiğim ve artık son noktaya gelen tepkim’ ifadesinden ne anlamalıyız?  Hangi adli ya da idari iş ve işlemler için başvurdunuz? Bu başvurularla ilgili süreç nasıl devam etmektedir?”

Olayın her yönüyle sorunlu olduğunu ifade eden ve Zehra Taşkesenlioğlu‘na bu usulsüzlükler yaşanırken üç kere ettiğiniz milletvekili yemini hiç mi aklınıza gelmedi? diye soran Emre’nin yaptığı açıklama şöyle:

Bizim ısrarla dile getirdiğimiz, devlette ehliyet liyakatten uzak, hukuk ve mevzuat yerine birlerinin iki dudağına bakan kişilerin yetkin kılındığı durumda ortaya çıkan çarpık tablo budur. Olayı neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. İddialarda usulsüzlük çarkının bir ucu bir milletvekili ve eşinde, bir ucu Cumhurbaşkanı danışmanında. Ortada yine iddia edilen ben senin işini çözerim ama şu kadar milyon dolara. Millet ağır ekonomik krizin altında inim inimi inlerken, ehliyetli liyakatli geçerlimiz ‘dayı’ bulamadıkları için mülakat kapılarından dönerken olayda adı geçen bu haramzadeler havadan milyon dolarları götürüyorlar. Ama emin olun ki o mülakat kapılarından dönen, okul dereceleri sizin hepinizi fersah fersah geçen o gençlerin ahı sizi perişan edecek. Hepiniz hak, hukuk ve adaletin egemen kılındığı Türkiye’de milletimize hesap vereceksiniz. Ancak iddialarda adı geçen Sayın Zehra Taşkesenlioğlu ‘na sormak istiyorum; bu usulsüzlükler yaşanırken üç kere ettiğiniz milletvekili yemini hiç mi aklınıza gelmedi. Millet iradesinin temsil makamında olan birisi ve size verilen temsil görevinin yüceliği hiç mi vicdanınızı sızlatmadı? İçinde rüşvet, şantaj ve daha birçok suç ögesinin olduğu bir organizasyon karşısında gerek milletin size verdiği temsi yetkisine halel getirmemek gerekse kanunların yüklediği görev ve sorumluluğu yerine getirmek için ne yaptınız? Siz bu konulara açıklık getirin ve sorulara-kuşkulara yanıt verin. Kamuoyuna yaptığınız açıklama adı altındaki beyanlarınız milletin size sorduğu soruların yanıtı değildir. Kimsenin sizin kıyafetiniz ya da özel hayatınızla ilgili bir derdi ve merakı yoktur. Size düşen taşıdığınız sorumluluğun ve Erzurumlu hemşerilerinizin vekilliğinin hakkını yerine getirmektir!

chp sedat peker CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre