CHP'li Erkek'ten Feyzioğlu ve Gül'e çağrı: "Çıkın ve açıkça söyleyin"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gündemdeki konular hakkında basın açıklaması düzenledi. Erkek'in gündeminde 'Çoklu Baro sistemi' vardı. Baro başkanlarına karşı gerçekleştirilen tutumu eleştiren Erkek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 50 baro başkanının ağırlayamadığını söyledi. Erkek ayrıca, Baro Başkanı Feyzioğlu ve Adalet Bakanı Gül'e "Çoklu baro sistemi" hakkındaki düşüncelerini çıkıp açıkça söyleme çağrısında bulundu

CHP’li Erkek’ten  sert tepki: “TBMM 50 Baro Başkanı’nı ağırlayamadı!”

Erkek'in konuşmasının satır başları şu şekilde: 

*Öndeki gün Gelibolu tarihi yarım adamızda çıkan yangın o bölgemizi oldukça etkiledi. Tek tesellimiz bir can kaybının olmaması oldu. Bu yangında çiftçimiz köylümüz binlerce dönüm mahsulünü kaybetti.

*Barolarla ilgili kanun teklifi bugün TBMM’den sıra numarası aldı. Yine söylüyoruz; Bu ucube teklif savunmayı alçaltır.

*Barolara karşı oluşturulan bu teklif Türkiye’ye ihanettir. Baroları ayırmayın.

*Adalet komisyonunda adaletsizliği tescil ettiler. Baroları bölerseniz bundan en fazla vatandaş zarar görür. Barolar vatandaşları  iktidara karşıda korurlar.

*Baro başkanları görüşmeler sırasında TBMM kapısında bekletildi. Dün meclis başkanlığı seçiminde meclis başkanının memleketinden gelen birçok kişi ağırlanırken 50 baro başkanı kapı önünde bekletildi ve ağırlayamadılar.

*Meclisi güçlendireceğiz diyenler, herhalde barikatlarla güçlendirmeyi kastediyorlar

*Çok baro, yok baro demektir. Barolar artık vatandaşlar için mücadele edemez. Bugün çoklu baroyu savunanlar yarın çoklu hukuku savunursa şaşırmayın.

*Diyorlar ki biz davet ettik onlar gelmedi. Hayır davet etmediniz, biz onların yanındaydık. Üç baro başkanı gelsin 5’er dk konuşsun diyerek lütufta bulunuyorlar. TBMM 50 baro başkanını ağırlayamıyor mu?

*İleriki süreçte etnik, siyasi ve mezhepsel anlamda bir araya gelmiş baroların olduğunu göreceksiniz.

*Geç olmadan ve yarın yine kandırıldık dememek için teklifi meclisten geri çekin.

*Baro başkanları Ankara’ya yürüyüş başlattığında Adalet Bakanı “ Ortada henüz bizim bile vakıf olduğumuz bir konu yok” demişti. Ne güzel bir memleketimiz var… Darbeyi eniştesinden öğrenen bir genel başkanları var, baro teklifini de basından öğrenen bir atanmış Adalet Bakanı var.

*Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çıkın ve açıkca “Çoklu baro sistemi”ne karşı mısınız değimlisiniz açıklayın. Meslektaşlarımız olarak çıkın ve bunu söyleyin.