CHP'li gençler seslendi;Korona virüsün siyaseti olmaz!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Gençlik Örgütleri korona virüsün siyasi malzeme haline getirilmesini sosyal medyadan protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Gençlik Örgütleri korona virüsün siyasi malzeme haline getirilmesini sosyal medyadan protesto etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; İzmirli belediye başkanları ile online olarak gerçekleştirdiği toplantının ardından; Kahramanlar’da ve Balçova’da kullanıma uygun bir yurt ve oteli İzmir İl Sağlık Başkanlığı’nın kullanımına tahsis etmek üzere kiralama amacında olduklarını belirtmiş, ardından da 2 aylık kiralama işlemi gerçekleştirilmişti. Bu olayın ardından mülkiyeti İzmir Valiliğinde olan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yürüme mesafesinde olan Balçova Termal Otel’in de aynı amaçla kullanılabiliceği akıllara gelmişti. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat yaptığı açıklamada Balçova Termal Oteli’nin bölgedeki sağlık çalışanlarına tahsis edilmesi gerektiğini belirtmişti. Konu ile ilgili aynı görüşte olduğunu belirten CHP izmir Milletvekili Ednan Arslan da otelin sağlık çalışanlarına tahsis edilmesi ile ilgili İzmir Valiliği’ne çağrıda bulunmuştu. Tüm bu çağrıların ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada  “ Üniversite Hastanemizde, sağlık hizmetlerinim sunumuna ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına ilişkin herhangi eksiklik bulunmamaktadır. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere başka hiçbir kurumdan konaklama talebimiz de olmamıştır” ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın siyasi kaynaklı olduğunu savunan CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri yaşanan olayları sosyal medyadan protesto etti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Ozan Uyan, “ Keşke söylendiği gibi bu süreci siyaset üstü olarak yönetebilseler. Cumhurbaşkanımız “Karşımızdaki virüsün adı koronavirüstür. Bu tehdidin üstesinden ancak dayanışma ile gelebiliriz. Gün siyasi, etnik, mezhebi tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak ezeli ve ebedi kardeşliğimizi hatırlama günüdür. Umut vermek, güven açılamak, katkı sunmak yerine karamsarlık pompalayanları milletimiz asla affetmeyecektir” diye açıklama yapmıştı. Ama şuan görülüyor ki dayanışma vurgusunu önemseyen yine bizleriz. Bu olayın da tamamen siyasi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tıpkı CHP’li belediyelerin yardım için oluştukları banka hesaplarına bloke koyulduğu gibi yine tamamen yardım amaçlı gündeme getirilmiş bir konuyu da aynı şekilde sabote etmeye çalışmaktadırlar. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü de tependen gelen bir emirle böyle bir açıklamayı gündeme getirmiştir” diye konuştur.
 
Son olarak dayanışma vurgusunda bulunan Uyan, “Gün siyasi hesaplaşma günü değil, birlik olup bu zor günlerde elimizden geleni yapma günüdür. Biz Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Örgütleri olarak elimizden geleni yapmaya ve doğruları söylemeye devam edeceğiz. Türk halkı yapılmaya çalışan  engellemeleri de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düşman etme çabalarını da unutmayacaktır” dedi.