CHP'li Gruşçu'dan AKP'li Başdaş'a sert tepki!

TAKİP ET

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu AKP'nin ilçe başkanı Sait Başdaş'ın 'Konak'ı düşmana teslim etsek bu hale getirmezdi' sözlerine tepki gösterdi. Kongrede demagoji yaptıklarını dile getiren Başkan Gruşçu, 'Bu ciddiyetsizlikle devlet yönetilmez' dedi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-AKP'nin Konak İlçe Kongresi hakkında açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “AKP Konak İlçe kongresi, her zamanki gibi bol demagojiye sahne olmuş. Bunların yapabildiği tek şey sadece konuşmak. Ama icraate gelince koca bir sıfır görüyoruz. Söyleyecek başka bir şey bulamayınca da kendilerine oy vermeyenleri düşman ilan ediyorlar. Bu ciddiyetsizlikle devlet yönetilmez” dedi.

“Konak'ı düşmana teslim etsek' ne demektir?”
Başkan Gruşçu, “AKP'li mevkidaşım Sait Başdaş'ın açıklaması son derece talihsiz ve düşündürücüdür. AKP'li ilçe başkanı "Konak'ı düşmana teslim etsek bu hale getirmezdi." demiş. 'Konak'ı düşmana teslim etsek' ne demektir? Bu söylemin ana amacı çok tehlikelidir. Konak için gelecekte neyi planladıklarının göstergesidir. Bu açıklama düşmana dost gözüyle bakan bir anlayışın tezahürüdür. Ülkemizi emperyalist güçlere peşkeş çeken, yıllarca terör örgütleriyle beraber yürüyen, Türk milletini illet ve zillet olarak gören, halkı faiz lobisi ve tefecilere teslim eden AKP, şimdi de Konak'ı düşmana teslim etmeyi planlıyormuş. Ağızdaki bakla çıktı. Buna, ne CHP ne İzmirliler ne de Konaklı hemşerilerimiz asla müsaade etmeyecektir”dedi.

“Terör örgütleriyle devleti sözde yönettiler”
İktidara sert eleştirilerde bulunan Gruşçu, “ ‘Beraber yürüdük' dedikleri terör örgütleriyle devleti sözde yönettiler. Devletin kurumlarını FETÖ marifetiyle düşmana teslim ettiler. FETÖ mensuplarını İçişleri Bakanlığına, Emniyete, Valiliklere, Kaymakamlıklara, Adalet Bakanlığı’na, Jandarma’ya, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Genel Kurmay Karargâhına yerleştiren iradenin adı AKP'dir”dedi.

İhaleleri 5’li çeteden birine veriyorlar!
İhalelerdeki usulsüzlüklere değinen Gruşçu,Büyük bir ihale yapıyorlar. İhalenin bedeli 9 milyar 800 milyon lira. 5'li çeteden birine veriyorlar. Kim bu adam? Hani var ya havuz medyasının sözde amiral gemisi. Ama esnafım, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sahipleri, hatta pazardan, marketten alışveriş yapan yurttaşım vergi yükü altında ezilecek. Vatandaşımın vergileri hizmete değil birilerinin cebine gidiyordu. Evet, doğru. Bunu düşman olsa yapmaz. Bunu vatandaşın, ezilen yurttaşın dostu CHP'li belediye başkanlarımız ortaya çıkardı. Şimdi o israftan dönüldü, vatandaşın paraları hizmete akıyor” dedi.

“Fatura vatandaştan kesildi”
Doların yükselişini değerlendiren Gruşçu, “2018’de başkanlık yetkisi istediler. O zamanlar AKP Genel Başkanı Erdoğan ne diyordu? "Bana başkanlık yetkisini verin, dolarla, faizle, şunla bunla nasıl mücadele edilir göreceksiniz" diyordu. Yetkiyi aldı. Peki bugün ne oldu? Dolar 7 TL'yi aşmasın diye 105 milyar dolar para sattılar. Kim aldı bu dolarları? Bilmiyoruz. Sonra dolar 7 TL'yi aştı. Dolar satın alanların tamamı karlı çıktı. Fatura kime çıktı? 83 milyon insanımıza, vatandaşımıza çıktı. Bunu yapanlar vatandaşımın dostu olamaz” dedi.

Biz bu oyunu bozarız!
Başkan Gruşçu, “Bu ülke çok güçlü bir ülke. Zengin kaynaklara sahip bir ülke. Bu kaynakları 83 milyon insanımıza adaletle dağıtamaz mıyız? Dağıtırız. Bir grup tefecinin oyununu bozar mıyız? Evvelallah bozarız. Yeter ki üretelim. İşsizimize iş, aşsızımıza 12 ay kaynayan aş verelim. Biz bunu başarabiliriz. Kendimize güveniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları bunu başaracak güçtedir, liyakattedir. İşte Konak Belediyemiz de, Büyükşehir Belediyelerimiz de bu sorumluluk bilinci ve ülke sevdasıyla çalışıyor. Abdül Batur başkanımız da, Tunç Soyer başkanımız da vatandaşımızın en yakın dostu olmuş durumda. Bunu sokakta olanlar gayet iyi biliyor. Çalışmak yerine konuşmayı tercih edenler gölge etmesinler, başka ihsan istemez” dedi.
 

chp konak ilçe başkanı çağrı gruşçu akp kongre tepki