CHP'li Gruşçu'dan gazetemize ziyaret

TAKİP ET

Konak ilçe Başkanı Çağrı Gruşcu, İzmir Gündemi Gazetesi'ni ziyaret etti. Gruşcu, İzmir basınının verdiği onurlu mücadeleyi takdir ettiğini dile getirirken, CHP İzmir İl Gençlik Kolları seçiminde yaşanan olaylara ve Gültepe'deki kentsel dönüşüm projesine değindi.

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu dile getiren Gruşçu, “ Ne zaman çağırsak her toplantımıza gelen, tarafsız bir şekilde haberlerini yapan basın emekçilerimizin önemi çok büyük. Bugün arkadaşlarımızı ekibimizle ziyaret etmek istedik.  Sizin yaşadığınız sıkıntılara siyaseten çözüm bulmak adına destek olmaya, ses olmaya her zaman hazırız. Bizim göremediğimiz, eksik kaldığımız noktalarda da sizin yanımızda olduğunuzu bilmek bizlere de güven veriyor” şeklinde konuştu.
 

“Mesele hizmetse kavganın kimseye faydası yok”

 
Gültepe bölgesindeki kentsel dönüşüm projesi hakkında konuşan Gruşcu, “ Gültepe’de yıllardır projeler hazırlanıyor ama bir türlü uygulanamıyordu. Uygulamaya geçmeyen planların bir anlamı olmuyor.  Abdül Başkanımızın misyonu tam olarak da bu. Kolay bir bölge değil tabii ki. Belediyenin garantörlüğü var. Konak, İzmir’in kalbi. Dolayısı ile İzmir için önemi büyük. Aynı zamanda kentin dezavantajlı bölgelerini de barındırıyor. Bu bölgelerde ekonomik problemleri çözmek gerekiyor. Ama bu toplumsal bir sorun ve tek başına çözmemiz mümkün değil. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz. Kadifekale gibi bir değerimiz var ve bir turizm merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Kadifekale’den Kemeraltı Çarşısı’na kadar uzanan bir tarih bütünlüğü var. Ciddi bir cazibe merkezi haline gelebilir. Bu sadece belediyelerin çabası ile olacak iş değil. Sonuçta mesele hizmetse kavganın kimseye faydası yok. Topyekün  bir çalışma gerekiyor. Konak Belediyesi’nde bu konu da sıkıntı yaşamıyoruz. Abdül başkanımızın bu konuda kucaklayıcı bir tavrı var. Biz her zaman işbirliği için hazırız”  ifadelerini kullandı.

 

"Bir suç varsa cezası da olacak"

 
Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Gençlik Kolları seçiminde yaşanan olayları üzücü olarak değerlendiren Gruşcu, “  Yaşananlardan dolayı örgüt olarak rahatsızız. Tasvip edilmeyecek bir olay. İl başkanlığımız takip ediyor. Bir suç varsa cezası da olacak. CHP olarak ilkelerimize hiç uymayan bir davranış. Nerede kaldı ahlaklı, ilkeli gençlik. Bu konuda müsamaha gösterilmemelidir. Bizler gençlere şans vermeliyiz. Ama yaratacağımız genç kadrolarda ahlaklı ilkeli arkadaşlarımızdan oluşturmalıyız” dedi.

Ziyarette Başakn Gruşçu’ya CHP Konak İlçe Başkanlığının Basın Yayın ve Gündem Komisyonu Başkanı  Barış Özdil, CHP Konak İlçe Yöneticisi Dilan Güneş ve Basın Komisyonu Yürütme kurulu Üyesi Egecan Canpolat da eşlik etti.