CHP'li Merve Doğan'dan AK Parti'ye: Süreniz yetmez

TAKİP ET

Yıkılan Buca Cezaevi alanının nasıl değerlendirileceği konusunu birçok kez gündeme taşıyan ve alanın yeşil alan olması için mücadelesini sürdüren CHP'li Merve Doğan, konuya ilişkin son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e hassasiyeti ve attığı adım için teşekkür eden Doğan, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya ise şöyle seslendi: Boşuna uğraşmayın, süreniz bu hançeri Buca’nın bağrına saplamaya yetmez.

Buca’nın kanayan yarası haline gelen cezaevinin yıkılmasının ardından oluşan alana ilişkin plan tartışmaları sürüyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak “Buca’nın yeşile ihtiyacı var. ‘Yıkılan cezaevi yeşil alan olsun.’ dediğimizde 20 yıl önce bakanlığın isteğiyle hazırlanan planı gündeme getirenler oldu. Tartışmayı bitiriyoruz. Pazartesi (bugün) meclisimize rekreasyon ve otopark plan teklifini getiriyoruz. Gelin hep beraber yapalım.” İfadelerini kullandı.

“Tunç Başkan sesimize ses oldu”

Uzun zamandır cezaevi alanının yeşil alan olması için çağrıda bulunan Buca Belediye Meclis Üyesi Merve Doğan, Soyer’in açıklamaları üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“Uzun zamandır bu konudan Bucalılar olarak şikâyetçiyiz. Burada konut alanı yapılacağına dair söylentileri duydukça daha da endişelendik ancak mücadeleyi bırakmadık. Hem Buca Belediye Meclisi’nde hem gittiğimiz her yerde buranın yeşil alan olması gerektiğini söyledik. Hatta Buca Belediye Meclisi’ne gönüllü çalışacak bir komisyon da teklif ettik ama ne yazık ki teklif kabul edilmesine rağmen AK Parti’den komisyona üye verilmedi. Daha sonrasında Bucalının sesi artınca Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İlçe Başkanı da Bucalıların, bu alanın yeşil alan olmasını istediklerini dile getirdi. AK Parti’li arkadaşlar da bundan çekinmiş olacaklar ki geçtiğimiz meclis toplantısında ‘Biz de yeşil alan olmasını istiyoruz.’ dediler. Ancak İzmir Milletvekili Sayın Atilla Kaya’nın söyledikleri ortadaydı. Neyse ki Tunç Başkanımız sesimize ses oldu ve elini taşın altına koydu. Bundan sonra cezaevi alanı ile ilgili en ufak soru işareti kalmayacağını düşünüyorum. Bu bağlamda da Tunç Başkanımıza teşekkürü borç biliyorum.”

“Sokakta da yankı buldu”

Açıklamasına Bucalıların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in plan hamlesinden memnuniyetlerini ifade ederek devam eden Doğan, “Tunç Başkanımızın bu hamlesi sokakta da ciddi yankı buldu. Bucalılar bölgenin yeşil alan olacak olmasından ve hem trafik hem konut yoğunluğuna bir nebze nefes olacak olmasından çok mutlular. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yine AK Parti’nin düğümlediği her sorunda olduğu gibi bu sorunu da biz çözüyoruz. İktidara geldiğimizde Türkiye’nin sorunlarını da liyakatli kadrolarımızla çözeceğiz.” dedi.

“Boşuna uğraşmasınlar”

AK Parti Milletvekili Atilla Kaya’nın, konu hakkındaki sözlerine de değinen Buca Belediye Meclis Üyesi Merve Doğan, “AK Parti kadrolarının telaşını anlıyorum, ancak burayı planlamalarının da onlara bir katkısı olmayacak, zira iktidarda kalacakları şu son aylar onların buraya bir inşaat yapmasına yetmez. Seçimlerden sonra yetkiyi altılı masadan çıkacak Cumhurbaşkanı ve onun bakanları alacak. Boşuna uğraşmayın, süreniz bu hançeri Buca’nın bağrına saplamaya yetmez.” değerlendirmesinde bulundu.

chp merve doğan akparti buca