CHP'li Murat Aydın: 'AKP'li belediyeler Büyükşehir logolarını kapadı!'

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis oturumunda CHP Grup Başkanvekili Aydın, engelli nakil aracı olmayan AK Partili 2 belediyelere hibe edilen araçlardaki Büyükşehir logolarının kaldırılıp kapatıldığını duyurdu.

İZMİR GÜNDEMİ-Büyükşehir Belediyesi mart ayı olağan ilk oturumunda CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’dan çarpıcı bir çıkış geldi. 

Sahra Çölü insanı Tuareg’lerden bir rivayet hikaye ile açtığı konuşmasında “İşte bu kötülüktür” mesajı vererek, Büyükşehir Belediyesi’nin engelli nakil aracı olmayan belediyelere hibe ettiği araçların AK Parti tarafından yönetilen 2 ilçede logoların kapatılıp kaldırıldığını açıkladı. 

CHP’li Aydın konuşmasında, “Rivayet o dur ki Sahra Çölü’nde atıyla giden bir Tuareg çölde ölmek üzere olan birisini görmüş. Hemen atından inmiş, ona su vermiş, yemeğini vermiş, adam biraz kendine gelmiş, sonra Tuareg’i bıçaklayıp atını alarak kaçmaya başlamış. Yaralı Tuareg arkasında ‘Tamam atımı aldın, beni de yaraladın ama bu ne olur kimseye anlatma’ demiş. Bunun üzerine şaşırmış ve dönmüş, gelmiş yanına ‘Neden bunu söylüyorsun?’ Çünkü sen bunu anlatırsan kötülük yayılır, ve bir daha çölde birisi yardıma ihtiyacı olan birini görürse ona yardım etmek istemez. Kötülüğü yaymak istemem, bu söyleyeceğim konuyu bu meclisin gündemine getirmemek için çaba sarf ettiğimi de muhataplarım biliyor. Çok önemli değil belki ama bir anlayışı temsil etmesi açısından önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 Ağustos 2020 tarihinde Sayın Ahmet Uğur Baran’ın önerisiyle bir önergeyi Engelsiz İzmir Komisyonu’na getirdi. Bu arada zaman zaman tartışma yaşıyoruz ama Ahmet Uğur Baran’ın engelli hakları mücadelesi de takdire değerdir. Çok doğru bir öneri getirdi ve dedi ki, ‘İlçe belediyelerin engelli hizmetleriyle ilgili faaliyetlerini araştıralım ve sorun alanlarını belirleyelim’ dedi. Ve komisyon çalıştı. 11 Ocak 2021’de bir önerge kabul edildi. 12 ilçenin engelli nakil aracı yok, Büyükşehir alsın ve hibe etsin’ denildi. Sayın Baran da bunun için teşekkür etti. 12 aracın tanesi yaklaşık 600 bin liraya alındı ve parti ayırt etmeksizin o belediyelere verdi. Kiraz Belediye Başkanımız bu meclise sadece 3 gelme lütfunda bulundu kendileri ve Bayındır Belediyesi bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alıp insanların kullanması için verdiği araçların ki o araçlarda hem ilçe belediyesinin hem Büyükşehir’in logoları vardı, Büyükşehir’in logolarını ya kapattı ya da kaldırdı. İşte bu kötülüktür. Bu yapılmamalıdır. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi haklı bir talebi karşıladı, buna bütçe ayırdı. Rica ediyorum siyaseti, parti rekabetini bu seviyelere indirmeyelim” ifadelerine yer verdi.