CHP'li Nalbantoğlu'ndan Kasapoğlu'na yanıt: Dersine çalışmış olması gerekirdi!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; AK Parti Adayı Bakan Kasapoğlu'nun ayağının tozuyla ilk iş olarak CHP'li yerel yönetimleri hedef almasını eleştirdi. Nalbantoğlu; ' Sayın Bakan, İzmir'e hoş geldi sefalar getirdi. Keşke, kendisi de belediyeleri topa tutmak yerine, önce Allah'ın selamını verseydi. Bir Bakan olarak; Valiyi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret etselerdi. Bir brifing alsalardı' diye konuştu.

Rıfat Nalbantoğlu; Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, İstanbul, Ankara ne alıyorsa İzmir’in de aynı hizmeti aldığına yönelik sözlerine de tepki gösterdi. Nalbantoğlu; “ Sayın Bakan; İzmir’in geçtiğimiz yıl 98 Milyar Lira vergi ödediğini, ancak hükümetten 2,5 Liralık yatırım aldığını bilmiyor olamaz. Diyelim ki bilmiyor; o zaman ne bu şiddet bu celal. Ya da diyelim ki biliyor; elini vicdanına koymalı. Hakir gördüğü CHP’li Belediyeler olmasaydı; İzmir pandeminin ve yaşanan doğal afetlerin sonuçlarını göğüsleyemezdi: Başta ulaşım olmak üzere yatırımlarını sürdüren, 1 Milyara yakın kamulaştırma gerçekleştiren; üstüne üstlük her adımında hükümetin duvarına çarpan İzmir Büyükşehir Belediyesidir. İlçe belediyelerimizde de durum farklı değil.” diye konuştu.

Neler yaptığımızı anlatabilseydik
CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; İzmir’e vaat edilen ve yapılan kamu yatırımlarından örnekler verdiği açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “  İzmir - Ankara yüksek hızlı tren hattı, 2007’de başladı; 2011’de 48 ayda bitireceklerini vaat ettiler. Hayata geçmedi. İstanbul - İzmir yüksek hızlı tren vaatleri sırlara karıştı. Sayın Bakan’ın beğenmediği İzmir Belediyesi; bu arada Üçyol, Evka-3 metrosunu; Üçyol, Üçkuyular uzatmasını gerçekleştirdi. 12.8 Kilometrelik Konak tramvayı, Karşıyaka tramvayını bitirdi. Narlıdere Metro hattı deneme seferinde. 3 Şubat’ta 30 milyon Euro tutarında bir kredi yetkilendirme sözleşmesi yapıldı. Hazine güvencesine de gerek yok ama halen imza da yok. Buca Metrosu’na kredi taşı koydular ama inşası devam ediyor. Bunlar sadece o çok övündükleri ulaşım yatırımları. Sayın Bakan’ın dersine çalışmış olması gerekirdi. Ya da önce şehrimizi ve belediyemizi selamlasaydı da kendilerine rağmen  neler yaptığımızı anlatsaydık.”

İzmir vefanın pazarlığını yapmaz, gösterir
Bakan Kasapoğlu’nun iktidarın vekil adayı olarak İzmir’e gelirken; İzmirliler ve İzmirli olmakla ilgili de yeterince bilgilenmediğini belirten CHP’li Nalbantoğlu; “ CHP’li yerel idareler İzmir’e gösterdiği vefanın karşılığını her zaman aldı. Bunun için pazarlığa da gerek kalmadı. İzmirli böyledir. Vefasını gösterir. Bu şehirde kültürlerini harmanlayarak 70 millet yaşamıştır, yaşar. Hepsi, önce İzmirliyim, der. Aidiyet duygusu gelişmiştir, geldikleri memleketi de İzmir’i de sahiplenirler. İzmir’in naif ve coşkulu genlerini tüm İzmir halkı taşır. Buradan Sayın Bakana ip ucu vereyim. İzmirliler, hayatın içinde olduğu gibi, siyasette de çatışma dilini sevmez.  Sandığa gittiğinde de vefasını gösterir.”diye konuştu. 

rıfat nalbantoğlu chp bakan kasapoğlu izmir