CHP'li Özel'den, Bakan Kurum'a sert çıkış: 'Hadsiz sen İzmir'de muhtar olamazsın!'

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin İzmir il binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bakan Kurum'a yüklenen Özel; 'Buca Metrosu'nun önünde hiçbir engel kalmadı. Hukuki süreçler son buldu. Buca metrosuna 15-20 gün sonra atılacak. İnşaatın temelinde atılacak kazıkları rüyanda hisset Murat Kurum sen gel İzmir'den mahalle muhtarlığına aday ol, karşısındaki alnını karışlar hadsiz atanmış' dedi

Hasan Kılınç/İZMİR GÜNDEMİ- Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in katılımıyla, CHP İzmir İl binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Özgür Özel’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır da katıldı. Toplantıda Türkiye ve İzmir gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Özel Murat Kurum’a yüklendi. Özel, Murat Kurum’un inşası başlayacak olan Buca Metrosu’nu kıskandığını ve çekemediğini belirterek, “Buca Metrosu’nun önünde hiçbir engel kalmadı. Hukuki süreçler son buldu. Buca metrosuna 15-20 gün sonra atılacak. İnşaatın temelinde atılacak kazıkları rüyanda hisset Murat Kurum.” Dedi.

Özgür Özel, ‘İzmir işgal altında’ diyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sert çıkıştı. Kurum’a ‘hadsiz atanmış’ diyen Özel; “Sen kimsin atanmış. Bahsettiklerinin hepsi analarını ak sütü gibi helal oylarla seçildi. Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın atanmışısın. Sen kapının dış mandalı, sen zurnanın en aşağısındaki deliğisin” dedi.

“SEN İZMİR’DE MUHTAR OLAMAZSIN, HADSİZ”

İzmir seçmeninin her yüzde 60-70 oyla CHP’yi tercih ettiğini söyleyen Özel, “Yüzde 22 oy ile İstanbul’u yönetmiş Erdoğan. O zaman işgal denmemiş bizim kazandığımız yüzde 80 oya denmiş. Kendinize gelince baş tacı CHP’ye gelince alaşağı. Demokrasi oy kendilerine verilirse oluyor. Sen kimsin atanmış. Bahsettiklerinin hepsi analarını ak sütü gibi helal oylarla seçildi. Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın atanmışısın. Sen dış kapının mandalı, zurnanın en aşağısındaki deliğisin.  İzmirliler enin aklını karıştıracak. Binali Bey çok iyi biliyordu atanmışların en büyüğü. Bin ali derler biner in ali derler iner. Kurum sana sesleniyorum, sen gel İzmir’den mahalle muhtarlığına aday ol, karşısındaki alnını karışlar hadsiz atanmış” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'Yİ YOKSULLAŞTIRIP ORTA DİREĞİ YAKTILAR”

Sosyal Konut Projesi’ne karşı olmadıklarını ancak karşı oldukları şeyin vatandaşın bu fiyatları nasıl ödeyeceğinin planlamasının doğru bir şekilde yapılmaması olduğunu söyledi. Özel; “Son bir haftanın en çok konuşulan AK Partililerinden biri Murat Kurum. AK Parti hükümeti olarak bunlar, Türkiye’yi yoksullaştırıp orta direği yıktılar. Bizler sosyal konut projesine karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey vatandaşın cebinin asla düşünülmemesi.  Ayda asgari ücret kazanan biri, kirayı mı ödeyecek yoksa sosyal konut parasını mı ödeyecek? Eve taşındıktan 3 ay sonra ödeme başlansın diye önerge sunduk. 60 bin lirayı kim kaybetmiş? Bir gecede yüzde 15, İstanbul’da yüzde 30 zam yaptılar. Şu anda TOKİ’ye yapıları çürük diye 55 bin kişi dava açmış durumda. Biz iktidara gelince gerçek sosyal konutlar, gerçek projeler yapacağız. Kurum bir de şöyle söylüyor; asgari ücretli taksiti çok buldu, bin 200 TL’ye arazi alsın, evini kendi yapsın. Bu kadar cehalet olur mu? Evi kumdan mı yapacak, çocukların legosundan mı yapacak? Bir de diyor ki ek mesai yap ya da borç al. İnsanların akıllarıyla bu kadar dalga geçilir mi? Ya bir bakan, günde 10 saat çalışan bir insana ek mesai yap der mi? Bunlar böyle kötü insanlar!” diye konuştu.

chp özgür özel bakan kurum sert tepki