CHP'li Özel'den İzmir Kongresi için yeni açıklama: Hiçbiri gençlik kolları üyesi değildi!

TAKİP ET

Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir kongresinde yaşananlarla ilgili genel merkezin çalışma yürüttüğünü belirtti. Kılıçdaroğlu lehine slogan atan gençlerle yaşadığı tartışmaya da değinen Özel 'Bütün salon biliyor ki, bütün kayıtlar ortada ki o kürsünün yanına kadar gelmiş, ayakta ve bütün gücüyle benim sesimi bastırmak için bağıranların hiçbirisi gençlik kolları üyesi değildi" dedi.

HP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir İl Kongresi’nde yaptığı konuşma esnasında Kılıçdaroğlu lehine slogan atanlar ile ilgili girdiği diyalog tartışmalara neden olmuştu.

Özel, yaşananlarla ilgili olarak genel merkezin bir araştırma yaptığını belirtti. Kongre esnasında sesinin bastırılmak istendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bütün salon biliyor ki, bütün kayıtlar ortada ki o kürsünün yanına kadar gelmiş, ayakta ve bütün gücüyle benim sesimi bastırmak için bağıranların hiçbirisi gençlik kolları üyesi değildi. Kimler olduğunu, genel merkezimiz bir araştırma başlatmış ben de okudum, kimler olduğu ortaya çıkacak. Ben bunu asla ve asla gerek İzmir'deki, gerek genel merkezimizdeki iyi niyetli siyaset arkadaşlarımıza mal etmek istemem. Ama Bütün salon biliyor ki, bütün kayıtlar ortada ki o kürsünün yanına kadar gelmiş, ayakta ve bütün gücüyle benim sesimi bastırmak için bağıranların hiçbirisi gençlik kolları üyesi değildi.

Önce İzmir, sonra Konya, sonra Karaman kongrelerindeydik. Kongrelerde basına yansıyan tartışmalı durumun blok liste-çarşaf liste tartışmalarından kaynaklandığını ve hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu ifade etmeliyim. Biz, temel yaklaşım olarak çarşaf listeyi savunuyoruz ve çarşaf listeden örgütümüzün taviz vermemesi gerektiğini, delegenin iradesinin doğrudan yansıtmanın çarşaf listeyle olmasını düşünüyoruz”

özgür özel chp