CHP'li Özel: 'İmamoğlu ve Yavaş' formülü CHP'nin B planı

TAKİP ET

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'cumhurbaşkanı yardımcısı olması' formülünün CHP'nin B planı olduğunu açıkladı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması” formülünün CHP’nin planı olduğunu söyledi.

Independent Türkçe’den Gökçen Tuncer’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu formülün CHP’nin B planı olduğunu ve çok önceden belirlendiğini söyledi.

Özel, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi, bütün süreçlerinde risk analizlerinden sonra B planlarını hazırlar. Çok önceden, “Bir tıkanma olduğunda bu nasıl aşılabilir” diye düşünmüştük. Zaten bunu normal kampanya içinde de uygun bir zamanda dahil edebilmeyi de planlamıştık. Toplumda oluşan moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla, sayın genel başkanımızın denetimi ve yönetiminde bunun çalışmalarını sürdürdük. Ve sonuçta hem Ankara ve İstanbul’un belediye başkanları hem de diğer siyasi partiler olumlu karşıladı. Bu yöntemle masaya dönebilecekleri anlaşılınca , krizden geriye dönüş imkanını, İYİ Parti’nin de masaya dönmesi imkanını verdi.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyerek masadan ayrılmasının ardından yaşananları anlatan Özel’in açıklamalarına göre 72 saatlik kriz boyunca CHP’de ciddi bir “iletişim talimatı” verildi.

“Bu konuda, bu krizde CHP kimseyi kırmayacak ve hiçbir şey konuşmayacak’ dendi. Bunun hiç istisnası olmadı” diyen Özel, kriz yönetimi sırasında milletvekilleriyle, parti meclis üyeleriyle, tüm yöneticilerle, il, ilçe örgütleriyle, gençlik ve kadın kollarıyla sıfır iletişim talimatının verildiğini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Özel, “Yapılan bütün eleştirilere karşı sabırla yaklaşıldı. Haksızlığa uğranıldı ama susuldu. Ve bu sayede krizin aşılması sağlandı” açıklamasını yaptı.

özgür özel chp