CHP'li Öztrak: CHP iktidara hazırdır

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenliyor.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
 

- Hafta sonu Abant’ta yaptığımız toplantılarda, milletvekillerimiz, bu buhrandan nasıl çıkacağımızı, milletimizi rahatlatmak için neler yapacağımızı, sahadaki gözlemlerimizi, Genel Başkanımızla istişare etti. Hep beraber gördük ki, Cumhuriyet Halk Partisi hem moral olarak, hem de program ve projeleriyle iktidara hazırdır.

- Biz büyük bir heyecanla, istekle ve kararlılıkla, demokrasiden, özgürlükten yana dostlarımızla beraber, Milletimizin hizmetine her bir ferdinin derdine derman olmaya, ucube Erdoğan şahsım yönetiminin milletimizden aldığı ne varsa aynen iade etmeye ve güzel ülkemizi Dünyada hak ettiği yere getirmeye talibiz.

- Ülkede ne zaman bir kriz çıksa, bir sıkıntı yaşansa sorumlusu bazen öznesi belirsiz dış güçlerdir. Bazen ne olduğu bilinmeyen bir üst akıldır. Bazen faiz ve dolar lobileridir. Bazen orman yangınına su taşıyan vatandaştır. Bazen dere yatağına ev yapan yurttaşlardır. Bazen yurt peşinde koşan gençlerimizdir. Bazen al ananı da git dediği çiftçidir. Kısacası Erdoğan’ın yetkisi çoktur. Ama yanlış yaptığı işlerden, sorumluluğu hiç yoktur. 19 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Erdoğan 'şahsım hükümetleri.'

Vatandaş pahalılık altında eziliyor. Ama fahiş fiyat etiketlerinin sorumlusu bir türlü bulunamıyor. Geçtiğimiz yıllarda suçlu soğan ve patates depolarıydı, hal esnafıydı. Bu yıl ki suçlu ise ilkin zincir marketler oldu. Zincir marketlerden tepkiler yükselince, bir kısmının sahibi de yandaş olunca kuraklık suça ortak edildi.

Ayıptır; suçluyu başka yerde aramayın. Bu pahalılığın tek sorumlusu, 19 yıldır hükümet koltuğunda oturan, Erdoğan 'şahsım hükümetleri'dir.

- Bugün bu ülkede marketler, 18 ay vadeli market kredisi dağıtmaya başladıysa, millet etini, sütünü, meyvesini, sebzesini, ununu, şekerini market kredisiyle alma noktasına geldiyse, marketler mal satabilmek için modern veresiyeye başladıysa; bu beceriksizliğin ve iş bilmezliğin tek sorumlusu, ülkeyi 19 yıldır yöneten Erdoğan 'şahsım hükümetleri'dir.

-24 Haziran 2018 seçimlerine 5 gün kala, Erdoğan bu millete ne söz verdi? 'Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şununla, bununla nasıl uğraşılır göreceksiniz' dedi mi? Dedi. Bu yetmedi, mhalli idare seçimlerine üç gün kala,
28 Mart 2019’da, 'Ekonominin sorumlusu benim, ben' dedi mi? Dedi Gerçi, daha birkaç gün önce; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında. Sorumluluk dağıtımında 'ben'den, 'biz'e geçti ama olsun.

- Peki, bunları söyledi de ne oldu? Cumhuriyetin 100. yılında ulaşmayı taahhüt ettiği, gelir hedeflerinin yarısına bile ulaşamayacağını, işsizlik hedefinin ise ikiye katlanacağını daha 2023 yılına gelmeden, devletin belgelerinde itiraf etmek zorunda kaldı.

- Erdoğan verdiği hedeflerin altında ezim, ezim ezildi. Ama meydanlarda hala sıkılmadan, 2023 hedeflerine ulaşmaktan bahsediyor. Söyle yalanı, belki bulunur inananı.

- Sarayın bildiği bir başka şey de tanzim satış mağazası açmak. 2 yıl önce milleti kış gününde ucuz patates, soğan için, Tanzim satış çadırlarında kuyruklara sokmuşlardı.

Bir de sıkılmadan bunlara 'varlık kuyruğu' demişlerdi. Şimdi de 1000 adet tanzim satış marketi açacakmış. Yani benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur.

chp faik öztrak iktidar gündem açıklama myk toplantısı