CHP'li Öztrak: 'Koronavirüs olabilirim yaklaşmayın' demiş

TAKİP ET

CHP'nin düzenlediği balkan göçmenleri toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın yemekli etkinlikte kendisine yaklaşanlara, 'Kovid olabilirim, yaklaşmayın' dediği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın İzmir ziyaretinin ardından koronavirüs testinin pozitif çıkmasının yankıları sürüyor. Balkan göçmenleri derneklerinin düzenlediği toplantıya katılan Öztrak’ın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül yürüyüşünü iptal etmişti. Temaslı olduğu ve yemekte bir araya geldiği tüm milletvekilleri test yaptırma kararı aldı. Vekiller, CHP eski Milletvekili Ali Yiğit’in sahibi olduğu Medifema Hastanesi’ne giderek test yaptırdı.

Öte yandan, Öztrak’ın toplantıda akşam yemeği sırasında kendisini öpmek isteyenlere ve sarılmak isteyenlere uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Öztrak, “Balkanlarda gelenektir, böyle durumlarda masa masa dolaşılır” önerisine ilk olarak sıcak bakmadı. Misafirlere “hoşgeldiniz” deme görevi Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerine verildi. Öztrak’ın, “Ben iki gün önce testleri pozitif çıkan Genel Başkan Yardımcımız Onursal Adıgüzel ile beraberdim. Benim de testlerimde pozitif çıkabilir. O zaten koronavirüse yakalandı.

Beni gezdirmeyin, masaları dolaşmayalım” dediği öğrenildi.  Uyarılara rağmen maske ve mesafe koşulları ihmal edilerek birçok dernek başkanı ve siyasetçi fotoğraflar çektirdi ve bir araya geldi.
Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel’in yemekli toplantıya maskesiz geldiği öğrenildi. 
 
 

chp sözcü koronavirüs pandemi covid-19 salgın faik öztrak