CHP'li Öztrak'tan seçim mesajı: "Bu sistemin değişmesi gerekiyor"

TAKİP ET

CHP Ekonomi Masası iki günlük İzmir zirvesine devam ediyor. İş insanlarıyla bir araya gelen Ekonomi Masası'nda ekonomideki yıpranmalara değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak seçimleri işaret ederek, 'Şu an ki hükümetle bu güven bunalımını aşamazsınız. Bunun ilk ayağı bu sistemin, bu ayağın değişmesi gerekiyor. Milletimiz seçimlerde tercihini yapacak' dedi.

Aylin UYĞUR/İZMİR GÜNDEMİ- CHP Ekonomi Masası 2 günlük İzmir zirvesine devam ediyor.  Swisshotel’de  iş insanlarıyla düzenlenen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,  Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, PM üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda iş insanı katılım gösterdi.

“PARAYI PUL ETTİLER”

İş dünyasına Yeni Stratejik Ekonomi Planı sunumu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Dün de İzmir’deydik ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Bugün de iş dünyasıyla birlikteyiz. Neden yeni bir hikâyeye, yeni bir stratejiye ihtiyacımız var derseniz iki boyutla açıklayabiliriz; birincisi Küresel boyut, eskinin öldüğü ama yerine yeninin henüz doğmadığı bir ara dönemdeyiz. Küresel sistemde değerler ve ilkeler sisteminde ayrılmalar var. Yeni bir mutabakat dönemine doğru geçiyoruz. Kamu ve özel arasında yeni bir diyalog sistemine ihtiyacımız var. Bizim neden yeni bir stratejiye ihtiyacımız var derseniz yerel boyut olarak, ayrışmaya başladık. Büyüme modeli tıkanmaya başladı. Bizim gündeme getirdiğimiz güçlü ekonomiye geçiş diye bir program vardı ama bir süre sonra durulması gerekiyordu ama devam edildi. Hızla yoksullaşılan bir büyüme süreci ile karşılaşıldı. Hükümetin sadece bildiği bu model vardı. O kadar müdahale ediyorsunuz ki müdahaleci bir ekonomik yapıyla karşılaşıyorsunuz. Türkiye’de parayı pul ettiler. Çin malları satan bir ülkeye döndük.” Dedi.

 

 

“MİLLETİMİZ TERCİHİNİ YAPACAK”

Tek kişilik hükümet sisteminin ekonomide yıpranmalara sebep olduğunu dile getiren CHP’li Öztrak, “Yönetim olarak baktığınızda çaresizliğin hangi boyutlara geldiğini görüyoruz. Tek kişilik hükümet sistemine geçildikten sonra kurumlar yıprandı. Akşam yatıyorsunuz sabah başka bir şey resmî gazetede yayınlanmış. Tek kişilik hükümet sistemi, ülkede dış politikadaki yapılan savrulmalar nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Güvenmiyorlar, güvenli bir yatırım ortamını göremiyorlar. Kural yok kral var çünkü.  Bunu aşıp güvensizliği bitirmek ve ne yapmak gerekir derseniz; şu an ki hükümetle bu güven bunalımını aşamazsınız. Bunun ilk ayağı bu sistemin bu ayağın değişmesi gerekiyor. Milletimiz seçimlerde tercihini yapacak. Para politikasının hedefi enflasyonu düşürmek olmalı. AB üyeliği gibi bir şey yaparsak çok güçlü başlamış oluruz. Stratejinin tüm eksenlerinin buraya destek vermesi lazım. Verimlilikte artışı sağlayacak olan iklimi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sonuç istihdam artıyor, gelir dağılımında adalet ortaya çıkıyor.