CHP'li Polat, "Bu topraklar başka bir ülkenin asbestli, kanserojen gemilerinin bertaraf alanı değildir"

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl İzmir'e geleceği iddia edilen ve tepkiye sebep olan Brezilya donanmasına ait bünyesinde de 600 ton asbest barındırdığı iddia edilen 'NAe São Paulo' isimli uçak gemisine bir tepki  TBMM Çevre Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'tan geldi. Gazetemize konuşan Polat, sanayicilere uyarıda bulunarak , ' O gemiyi bu topraklara getiren herkesten günü geldiğinde hesap soracağız' dedi

İZMİR GÜNDEMİ/ Brezilya Donanması’na ait olan ve bünyesinde 600 ton asbest barındırdığı iddia edilen “NAe São Paulo” isimli uçak gemisinin sökülmek üzere, geçen yıl Haziran ayında İzmir Aliağa’ya gönderileceği açıklanmış ve bu kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘O gemiyi İzmir’e sokturmayacağım’ açıklamasının ardından STK ve vekillerden açıklamalar peş peşe geldi.

İzmir Gündemi’ne konuşan TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Türkiye, kanserojen etki yaratan her türlü ürünün ülkemize gelmesini kabul etmemiz mümkün değil. Kar uğruna, para uğruna insanların ve çevre sağlığını tehlikeye atan bu geminin gelmesine karşıyız. Bunu bu topraklara getiren herkesten günü geldiğinde hesap soracağız. Bu topraklar başka bir ülkenin asbestli, kanserojen gemilerinin bertaraf alanı değildir. Sanayicileri de uyarıyoruz; hem bölgenin hem de emekçilerinin sağlıkları için bu gemileri yanaştırmamaları gerekiyor. Onları da bu topraklara böylesi gemileri getirdikleri için not ediyoruz. Bu gemilerin Türkiye’ye ve İzmir’e girmemesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sayın Tunç başkanımızın çağrısının da arkasındayız” dedi.

CHP'li Bakan: O gemiyi İzmir'de de ülkemizde de istemiyoruz!

 

Başkan Soyer'den bakanlığın 'Gemi' kararına tepki

 

 

Mahir Polat mahir polat chp İzmir Tunç Soyer asbest asbestli gemi “NAe São Paulo”