CHP'li Polat'tan çağrı ''Koştu'ya 'bilimsel' bir sunum yapmaya hazırız''

TAKİP ET

Bergama'da davası devam eden madenler hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'dan bir açıklama daha geldi. Koştu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı  açıklamalar gündemdeki yerini korurken, Başkan Koştu'nun yaptığı yeni açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat'tan sert tepki gördü.

Bergama’da davası devam eden madenler hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’dan bir açıklama daha geldi. Koştu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı  açıklamalar gündemdeki yerini korurken, Başkan Koştu’nun yaptığı yeni açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat’tan sert tepki gördü.

Geçtiğimiz günlerde maden davasından çekilen ve ardından yaptığı açıklamada madenlerin zararlı olmadığını, aksine orada yaşayan vatandaşlar için faydalı olduğunu söyleyen AKP Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yaptığı yeni bir açıklama ile CHP’li Polat’tan tepki aldı.

Koştu, davası süren maden ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ‘’Bu maden şu anda halihazırda bazı alanlarda genişlemeye devam ediyor, çalışmaya devam ediyor. Hem ülke ekonomisinin gayrisafi milli hasılası açısından değer katıyor hem de bizim beregama’mıza katıyor. Bergama Belediyesi’nin bu davadan çekilmesininin en büyük sebebi; Bergama’da uzun yıllardan beri devam eden bu işletmenin çevreye herhangi zararının olmdığını ve bölgemizin menfaatine olan inancımızdır’’ ifadelerini kullanmıştı.
Koştu yeni yaptığı açıklamada ise ‘’Bergama’daki altın madeni için ben bilimsel anlamda zararlı ya da zararsız diyemem ama şunu söyleyebilirim; 1990’lı yıllarda siyanürle altına hayır fırınası vardı. Eğişik mahkeme kararları çıktı, sonuçta bu maden 16 yıldır kesintisiz çalışıyor. Şu anda Türkiye’de değil dünyada örnek gösterilecek tesislerden biri’’ ifadelerini kullandı.

Koştu’nun açıklamalarının ardından resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, AKP Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya sert bir biçimde çağrıda bulundu. Polat ‘’ Bergama Belediye Başkanı 4 günde iki farklı açıklama yaparak konuya ne kadar hakim olmadığını göstermiştir. Biz çevre gönüllüleri olarak Sayın Hakan Koştu'ya 'bilimsel' bir sunum yapmaya hazırız.’’ ifadelerini kullandı.
 

mahir polat bergama belediyesi hakan koştu