CHP'li Polat, Tire'de Direnen Köylülerle Buluştu

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekil Mahir Polat, Tire'nin Başköy Mahallesi'nde yapılmak istenen jeotermal kaynak arama çalışmalarına karşılık direnen mahalleliyle buluştu. CHP'li Polat, "İncirin, zeytinin ve insanların sağlığına zarar verecek dedi.

Tire'de bir firma tarafından jeotermal kaynak aramak için yapılan ÇED başvurusunun ardından mahallelilerin direnişi sürüyor. İncir, zeytin ve ceviz gibi önemli tarım ürünlerinin yetiştirildiği tarım alanlarında jeotermal kaynak aranmasını istemeyen köylüleri CHP'li vekiller yalnız bırakmıyor. Geçtiğimiz günlerdeki meclis gündemine konuyu taşıyan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, bu sefer de köylülerle buluşarak durumu değerlendirdi. 
Polat, "Tire Başköy Mahallesi'nde bölge halkının yarınlara bırakabilecek doğa için mücadeleleri devam etmektedir. Burada yapılacak Jeotermal incirin, zeytinin daha sonra insanların sağlıklarına zarar verecektir. Bu sebeple tekrardan halkla buluşup gelişen durumları değerlendirdik. Daha sonra Akyurt'da biber hasatı yapan tarım emekçileri ile sohbet ettim. Biberin kilosu 70 kuruştan beyler sofrasına salça olarak geliyor. Emek ve alın teri yok sayılarak geliyor, bunu bilin" dedi.
 

chp mahir polat tire tire başköy