CHP'li Şafak Sol: "Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir özlem var"

TAKİP ET

Türkiye seçime gün sayarken seçim atmosferini ve aday adaylık sürecini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Şafak Sol, 'İzmir'de listelerde görünen aday arkadaşlarımız yalnız değiller. Hepimiz onlara kucak açtık. Hiçbir aday kendini yalnız hissetmesin. Aynı özenle, aynı sadakatle, aynı özveriyle desteklemenin yanında İzmir'deki tüm problemlerimizi, arzu ve istekleri, bu arada kendilerinin yaptıkları çalışmalara da değer vererek, birlikte işbirliği içerisinde olacağız" dedi.

Aylin Bayram- İZMİR GÜNDEMİ Türkiye 14 Mayıs’a gün sayarken CHP İzmir’den Milletvekili Aday Adayı olan Şafak Sol, Aday Adaylığı sürecini ve seçime giden bu süreçte neler yapılacağını, İzmir’deki atmosferi gazetemize değerlendirdi.

“YOĞUN İLGİ BENİ YÜREKLENDİRDİ”

Kadınları desteklemek, gençlere rol model olmak için aday adaylığı sürecine dahil olduğunu belirten CHP İzmir milletvekili Aday Adayı Şafak Sol, “Ben aslında partimizi temsil etmek adına, kadınları desteklemek adına, gençlerimize rol model olmak adına adaylık sürecine başvurdum. Hakikaten bu sürece yoğun bir ilgi, bilgi vardı.  Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan bu yoğun ilgi beni çok yüreklendirdi. Bu süreç benim için çok keyifliydi. Tamamen sahaya bu enerjiyi vermek adına aynı zamanda tabi ki vekil olmak için de gittim. 30 yıllık bir iş insanı olarak ve 2006’dan beri partinin mutfağında yer alan birisi olarak orada yer almak istedim” dedi.

 

“YALNIZ DEĞİLLER”

CHP İzmir’den aday adayı olan Şafak Sol, aday listesinde yer almamasının süreci değiştirmediğini belirterek adayların çalışmalarına destek olacağını dile getirdi.

İşbirliği içinde çalışacaklarını ve süreci açıklayan Sol, “Listelerde yoktum ama üzülmedim. O sürece tanıklık etmek olağanüstüydü. Bugün de il başkanlığımızda aday adaylarıyla yapılan toplantıya katıldık. Orada da 14 Mayıs’a kadar verilecek destekleri, aday olan arkadaşlarımız için yapılacak çalışmaları görüştük. Fakat bu toplantıya kadar da yine sahada, ayağımın tozuyla bir an önce ilçede olsun, ilde olsun, STK’da olsun çalışmaya başladım. Aslında bugün İzmir’de listelerde görünen aday arkadaşlarımız yalnız değiller. Hepimiz onlara kucak açtık. Hiçbir aday kendini yalnız hissetmesin. Aynı özenle, aynı sadakatle, aynı özveriyle desteklemenin yanında İzmir’deki tüm problemlerimizi, arzu ve isteklerimizi, bu arada kendilerinin yaptıkları çalışmalara da değer vererek birlikte işbirliği içerisinde olacağımıza inanıyorum.” dedi.

"BAŞARILI BİR TABLO BEKLİYORUM"

Seçime geri sayarken 14 mayıs atmosferini değerlendiren CHP’li Şafak Sol , “14 Mayıs’ta çok büyük bir farkla Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanacağını görüyorum. Benim sahadaki gözlemlerim, Millet ittifakı’na, Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir özlemin olduğu. Her kesimden bunu görüyorum. Umutlar ve beklentiler çok yüksek. Sorunların 14 Mayıs’tan sonra çözüleceğini biliyorum. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahaya verdiği, ihtiyaçlardan doğan sözler var. Artık onlara çok büyük bel bağlanıldığını düşüyorum ve seçim günü  başarılı bir tablo bekliyorum. Çünkü önesinde il ve ilçelerimizde yapılan seçim sandıkları için yapılan güvenlik önlemlerinin çok yoğun olduğunu biliyorum. Geçen seçimlerde yaşanan olumsuzluklara meydan verilmeyeceğine inanıyorum. 14 Mayıs’ta da Genel Başkanımızı, Cumhurbaşkanımız olarak süreci başlatacağına inanıyorum” dedi.

cumhuriyet halk partisi chp izmir milletvekili aday adayı şafak sol CHP İzmir seçim 14 mayıs sandık milletvekili adayı millet ittifakı