CHP'li Serter; Kurultaya İhtiyaç Yok

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İmza sürecinin partiyi yıprattığını belirten Serter, 'Bayramda barışacağız. Yerel seçimlere hazırlanacağız' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kordon Otel’de basın mensuplarıyla bayramlaşmak ve gündemi değerlendirmek için kahvaltıda bir araya geldi. Vekil Serter’e eşi Huriye Serter ve ekibi eşlik etti. Kahvaltı sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Serter, “1 Ekim’den sonra Meclis'te İzmir ve Türkiye’nin gündemine dair konuları bangır bangır bağıracağım” dedi.

‘Tek Adam Rejimi Ülkeyi Geriyor’
 
Bedri Serter, “Tek adam rejimi ülkenin sonunu geriyor, her gün ayrı bir kriz yaşanıyor. Türkiye için artık gri olacak bir şey kalmadı. Artık her şey ya siyah ya beyaz. Türkiye bu krizi aşar. Hakkaniyetli bir yöntem anlayışı gerekiyor. 16 yılda biz ne yaptık, Türkiye neden bu hale geldi diye kendilerini sorgulamalılar? 1 Ekim’den sonra bu konularda mecliste bangır bangır bağıracağım” dedi.   DSC_0094.JPG
‘Bayramda Barışacağız, Yerel Seçimlere Hazırlanacağız’
 
Kurultay toplanması için muhaliflerin başlattığı imza sürecini değerlendiren Serter, “Seçimlerden hemen sonra kurultay olmaması gerektiğini düşünüyorum.  CHP’nin özgür ve demokratik bir partidir. Kurultay olacağını zannetmiyorum. İmza verenlerin doğal demokratik hakkıdır. Yeterli sayıya ulaşılamadı. Tüzük kurultayına da ihtiyaç yok. Tüzüğümüzü yeni değiştirdik. O konuyu da rafa kaldıracaklar. Birbirimizi değerlendirmesini de barışmasını da iyi biliriz. Bayramda barışacağız. Yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.
 
‘Kriz Yok Demek Acizliktir’
 
Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin sokakta çok net hissedildiğini söyleyen Serter, “Kriz yok demek acizliktir, ekonomiyi bilmemek demektir. Kendi basın kuruluşlarıyla başka haberleri sunarak krizi unutturmaya çalışıyorlar. Türkiye’de ciddi bir kriz yaşanıyor. Dolar ikiye katlandı, devalüasyon oldu. Daha ne olsun. Hiçbir haber kanalında yer verilmedi. Hedef şaşırtmalarla insanları uyutmaya çalışıyorlar. Sesimiz halka duyurulmuyor. Yarın herkes işsiz kalabilir. Arabalarımız satışa çıkabilir, işlerimiz batabilir. Müteahhitlerin elinde de şu anda tam 2 milyon adet daire var. Kriz var ve kriz yaşıyoruz” diye konuştu.
 
 
 

bedri serter chp chp izmir cumhuriyet halk partisi