CHP'li Sol'dan o karara tepki: "Urla'nın geleceği ile oynuyorsunuz"

TAKİP ET

Urla Belediyesi Kayyum Mustafa Gözlet'in Park Urla içindeki Kum Denizi Plajının yanında, denize sıfır, 33 dönümlük araziyi 10 yıllığına kiraya vermesi kararına tepkiler gelmeye devam ediyor. Urla'nın hassas bir konusu olduğunu dile getiren CHP'li Sol, 'Apar topar verilmiş bu karar Urla'nın geleceği ile oynamaktır' dedi.

Urla’nın önceki dönem kaymakamı ve belediye başkanvekili Murteza Dayanç’ın prestij proje olarak kamuoyuna tanıttığı “Park Urla” için ilçedeki bazı şirketlerden ve müteahhitlerden bağış adı altında destek aldığı iddiaları sonrası tartışmalı arazi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dayanç'ın yerine göreve gelen Urla’nın kaymakamı ve belediye başkanvekili Mustafa Gözlet, 4911 ada 11 parselde bulunan Park Urla içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmasının görüşülmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine Urlalılardan tepki geldi. 

CHP’li Urla Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Sol konu olan arazinin 10 yıllığına kiralanmasına tepki gösterdi.

Kayyım yönetimindeki Urla Belediyesi’ne ait taşınmazın kiraya verilmesine tepki gösteren CHP’li Şafak Sol, “Atatürk Mahallesi Park Urla bölgesinde yeşil alan adı altında proje kapsamına alınan bölgenin 10 yıllık kiralanması ilçenin geleceğini önemli ölçüde ilgilendiren hassas bir konudur. Uzun vadede Urlalıların menfaatinden uzaklaştırılacağını göreceğimiz günler yakındır. 10 yıllık bir kiralama yerel seçimlere 3 ay kala gündeme geliyorsa uzun vadede Urlamızın çıkarları hesaplanmadan hareket edilmiş demektir. Biz bu kararı onaylamıyor ve desteklemiyoruz. Urla’nın geleceğine ipotek konulması söz konusu dahi olamaz. Tüm Urlalıları bu olaya karşı çıkmaya davet ediyorum. Yeni yıla girerken apar topar verilmiş bu karar Urla’nın geleceği ile oynamaktır” dedi. 

şafak sol izmir urla belediyesi kayyım arazi kiralama