CHP'li Sol: Yerel seçimlerde dikkatli olmalıyız!

TAKİP ET

2024 yerel seçimlerini işaret eden CHP İzmir 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Şafak Sol," Halk, denetleme, eleştirme eylemlerinde hakikati, hakikat süzgecinden geçiriyor. Yerel seçimlerde de bunu göreceğiz " dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Türkiye 2023 genel seçimlerini geride bıraktı. 13.Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin tamamlanmasının ardından gözler 2024 yerel seçimlerine çevrildi.

TABANDAN YAYILAN ÇİZGİLERLE

Yerel seçim sürecine ilişkin açıklama yapan CHP İzmir 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı ve İş İnsanı Şafak Sol,"100 yıldır demokrasinin altın anahtarı olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinden tüm il ve ilçe yönetim birimlerine politik yerel seçim yönerge bilgileri aktarıldı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlıkları aktif çalışmalarına devam ediyor. Temel çalışma dizgesinden bugüne gelen kongre ve kurultay süreçleri bir süre daha devam edecek. Böylece yerel yönetimlerin seçim yansımaları tabandan yayılan doğru çizgilerde, görünen veya görünmeyen meseleler işaret edilerek süreç tamamlanacaktır. Yerel yönetimlerde seçimlerin coşku ve emek dolu zamanları yerini yeni anlara bırakıyor” ifadelerini kullandı.

DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR

Yerel seçim sürecinde herkesin biraz daha dikkatli olması gerektiğinin vurgusunu yapan Sol, "Halk, denetleme, eleştirme eylemlerinde hakikati hakikat süzgecinden geçiriyor. Yerel seçimlerde de bunu göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan günümüze halkın ön belleğinde ilk tercih olmuştur. Bu gerçeğin son örneğini her türlü zorlu şartlarda geçirilen 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim süreçlerinde tanık olduk. Ama sanırım hepimizin biraz daha dikkatli ve özenli olması gerekiyor" dedi. 

KRİTİK BİR DÖNEMDEN…

Kafa karışıklığından el birliği ile üstesinden gelineceğinin vurgusunu yapan Sol,"100 yılını geride bıraktığımız tarih süreçlerini büyük özverilerle aşarak günümüze kadar geldik. Kafaların karıştığı kritik bir dönemden geçiyoruz ancak elbirliğinde mutlaka aşılacak. Osmanlı Devleti’nde donanma müşaviri olarak çalışan İngiliz Amirali Slade: “Mustafa Kemal Atatürk’e kadar süren kötü gelenekleri anlatmak uzun bir tarih hikâyesi olur" demiş. Çünkü o dönemlerde bağımsızlık ve milli egemenlik için toplanan Sivas Kongresinde bile çoğunluk Amerikan mandasına girmeyi istemiş ve Mustafa Kemal, bu kötü akımı önlemek için çok zorluklar çekmiş ve büyük mücadele vermiş. Bizler bu mücadelelerden beslenen sadık bir milletiz. Cumhuriyet Halk Partisinin hak ettiği yere gelmesi için gösterilmesi gereken çaba ve kararlılık çok değerli. Yerel yönetimlerde seçimlerin birlik beraberlik içinde geçeceğine inancım tam. Seçilenlerin ise öncesi ve sonrası yaptıkları çalışmaları süzgeçten geçirmeleri ileride toplum için büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

şafak sol chp