CHP'li Torun: SODEMSEN toplu sözleşmede başkanlarımızın yükünü alacak!

TAKİP ET

SODEMSEN'in 2. olağanüstü genel kurulunda konuşan Seyit Torun, "Başkanlarımız destan yazdılar" dedi, hepsini kutladı. Sendikanın başkanlığını yapan Tunç Soyer de "Sosyal demokrasi bayrağını taşıma konusunda mücadele edeceğiz" dedi.

Sosyal Demokratlar Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) 2. olağanüstü genel kurulu yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel kurulda, sosyal demokrat tüm belediye başkanlarını kutladı, "Sizlerle gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Sosyal demokrat belediye başkanlarının destan yazdığını dile getiren Seyit Torun, bu birlikteliğin güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Sendikanın kurucu üyesi ve başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de " Ortak dil ve ortak uygulama birliği kuracağız. Bünyemizde 180 kurum var. Adalet, refah ve hak için üyelerimizle bir arada bulunacağız. Sosyal demokrasi bayrağını taşıma konusunda mücadele edeceğiz” diye konuştu.

TORUN: SENDİKANIN BÜYÜMESİ, SİZLERİN ELİNDE

Orhan Sarıbal'ın katıldığı genel kurulda sosyal demokrat belediye başkanlarına övgülerde bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Seyit Torun, “Belediye başkanlarımızın başarıları arttırmak ve verimli hizmet için yoğun çalışma içindeyiz" dedi ve konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
"Yerel seçimde zoru başardık. Ekonomi, nüfus ve turizm olarak büyük kitleleri bünyemizde barındırıyor. Sizin başarınız bize genel iktidarı getirecek. Başkanlarımız destan yazdılar, pandemi sürecinde önemli işler yaptılar. Sizlerle gurur duyuyoruz.

AKP ve MHP’li belediyelerin sendikaları vardı. Bazı belediyelerimiz onlardan Başkanlık alınca devam ediyordu. Hemen sendika kurduk ve üye olmalarını teşvik ettik. Sendikayı çok önemsiyoruz. SODEMSEN bizim düşündüğümüzden farklı görev ve misyon üstlenecek. Toplu iş sözleşmeyle ilgili başkanlarımızın yükünü alacak. Hepiniz sıkıntı yaşıyorsunuz. Her belediyenin yapısı ve ekonomisi farklı olduğu için sorun çıkıyordu. SODEMSEN ile birlikte birçok saha araştırması yapılacak.

Farklı veriler elde edilecek. SODEMSEN aracılığıyla özellikle başkanlarımızın konaklama, ulaşım, mekan ihtiyaçları da giderilecek. Belediye başkanlarımızın işlerini kolaylaştıracağız. Biz genel merkez olarak SODEMSEN kuruluşuna katkı koyduk ama büyümesi, gelişmesi sizlerin elinde.”
 
 

chp seyittorun sodemsen koronavirüs pandemi covid-19