CHP'li Umut Orkun Uğraş Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı

TAKİP ET

CHP'li Umut Orkun Uğraş, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Daha önce partide birçok alanda görev alan Uğraş, 'Benim amacım Buca'mız için yapılan hizmetlerin üstüne bir taş daha koymak ve CHP bayrağını hep birlikte yüceltmektir' dedi.

Yerel seçime 6 aydan az bir süre kala adaylık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) birçok alanda görev yapan 23. dönem İzmir Milletvekili adayı ve 21. dönem il genel meclis üyesi Umut Orkun Uğraş, bugün Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Uğraş, CHP’nin bir ulusu var eden parti olduğunun altını çizerek, “Benim amacım Buca’mız için yapılan hizmetlerin üstüne bir taş daha koymak ve CHP bayrağını hep birlikte yüceltmektir” dedi.

“CHP DİMDİK AYAKTA”

CHP’nin tarihsel önemine değinen Uğraş, CHP hiçbir dönemde kolayın partisi olmamıştır. Tıpkı bugün gibi… Bakınız ne partiler kuruldu ve yok oldu ama CHP ulu bir çınar gibi dimdik ayakta. Partimizi böyle uzun süre yaşatan temel gerekçe Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu her zaman ileriye bakan ve hak ve halktan yana olan ilkeleri ve örgütsel anlayışıdır. CHP bir siyasi parti olmaktan öte, inançları, yaşama bakış açısı, bağımsızlığa ve insana insanca değer veren devrimci bir parti olarak doğdu ve bugün de böyledir” ifadelerini kullandı. 

“ÜLKEMİZİN ATANAMAYAN ÖĞRETMEN CENNETİNE DÖNÜŞTÜ”

Uğraş, ülkenin mevcut ekonomik ve sosyal yapısı nedeniyle, gençlerin ve emekçilerin yüzünün gülmediğini belirterek, “Ülkemizin içine düşürüldüğü durum kaygı ve endişe vericidir. İnsanlar boğazına kadar borç batağında. Özellikle gençlerimiz her alanında itilip kakılmaktadır. Ülkemiz atanamayan öğretmen cennetine dönüşmüş. İşçi, emekçi kardeşlerimizi sendikasızlaştırmak için her yolu meşru sayan zihniyet, her şeyi millet adına yaptığını ileri sürerek hepimizi aldatacağını sanıyor” diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZE KARŞI AKIL ALMAZ SALDIRILAR DAYANILAMAZ NOKTAYA GELMİŞTİR”

Cumhuriyet kazanımlarını anlatan Uğraş, iktidara seslenerek şunları söyledi:

“Hepimizin bildiği gibi uzun süredir Cumhuriyetimize ve kazanımlarımıza karşı akıl almaz saldırılar, dayanılmaz bir noktaya gelmiştir. Bu saldırılara Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalıları büyük bir kararlılıkla mutlaka cevap verecektir... Sonsuza dek yaşatacağımıza ant içtiğimiz Cumhuriyet yolunu kirletip karartmak isteyen ucuz Sözcülerin karşısında yeni ve genç bir güçle kolkola girdiğimizi gördüklerinde bizlere daha çok saldıracaklardır. Ancak; biz kuruluşunda dünyayı kendine hayran bırakmış bir gücün hak bilir evlatları olarak tarihsel tüm erdemli heyecanların toplamı olduğumuzu bilerek yola çıktık. Arkadaşlarım şunu asla unutmamalıyız. Bizler Mustafa Kemal'in yol arkadaşlarıyız. İktidar şunu bilmelidir ki; Partimiz bu ülkenin kurucusudur. Cumhuriyet Halk Partililerde ülkemizin onuru ve çelik omurgasıdır”

umut orkun uğraş buca buca belediyesi CHP