CHP'li vekiller İzmir'de çiftçileri dinledi

TAKİP ET

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İzmir'in Kiraz ilçesinde çiftçinin sorunlarını dinledi. Gaytancınoğlu'na derdini anlatan bir çiftçi, "Mısır yetiştiriyoruz elektrik faturası normalin üzerinde ödemekte zorlanıyoruz. Kesmeye geliyorlar, o zaman da bir inek bir buzağı satıyoruz ödüyoruz" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İzmir’in Kiraz ilçesi Arkacık köyünde çiftçinin sorunlarını dinledi. 

Şevkin'in "Başka bir işte çalışıyor musunuz?" sorusuna çiftçi, "Sabah 5'te kalkıp her gün gündeliğe gidiyoruz, öğleden sonra da burası" yanıtını verdi.

"YEM FİYATLARI 170 LİRAYA ÇIKTI

Gaytancınoğlu'na derdini anlatan bir çiftçi, "Bu maliyetlerin altından kalkamıyoruz saman geliyor ama nakliye çok pahalı. Nakliyeciye soruyoruz mazot pahalı diyor. Köprülerden geçiyorlarmış, mısır yetiştiriyoruz elektrik faturası normalin üzerinde ödemekte zorlanıyoruz. Kesmeye geliyorlar, o zaman da bir inek bir buzağı satıyoruz ödüyoruz" dedi. 

Gaytancınoğlu, şu sözlerle çiftçiye destek oldu:

"Muhtarımız yana yakıla üretim diyor ancak ürettikçe borcu artıyor. Samanları Trakya'dan alıyor bu samanlar Trakya'da üretiliyor, buğday olarak yükleniyor, balya olarak buraya geliyor. Neredeyse nakliyeyle birlikte iki katına geliyor. Yem fiyatları 160-170 liralara çıktı. Kazandıkça hayvan sayısını artırması lazım ama kazanamıyor, kaybediyor."

(anka)

izmir chp milletvekili adana kiraz okan gaytancıoğlu müzeyyen şevkin