CHP'li Yaşar, KYK borçlarını silin!

TAKİP ET

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Canberk Yaşar, gençlerin yaşadığı sorunları değerlendirdi. KYK borçlarının silinmesi gerektiğini belirten Yaşar, 'Cengiz inşaatın borçlarını nasıl sildiyseniz bu ülkenin geleceği olan çocukların borçlarını da silin' dedi.

Her geçen ağırlaşan ekonomik koşullarda üniversite mezunlarının KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) öğrenim kredilerinin borçları boyunlarını büküyor. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Canberk Yaşar’da KYK Mağduru adını verdikleri öğrencilerle buluşarak sorunlarını kamuoyuna taşıdı. Yaşar, “Ülkenin gençlerinin gelecek vaat etmelerini sağlamak için önce gençlerin zihinlerinin rahat etmesi gerekir, Ülkemizde öğrencilere yönelik devlet eliyle tefeci uygulaması uzun süre önce başlamıştır. Ülkelerin yapacağı en büyük yatırım gençlerine yapılmalıdır bunu biz değil tüm dünya söylüyor ama bakıyoruz bizim ülkemizde gençler devlet eliyle borç batağına düşürülmüştür, devlet gençler yerine yatırımızı 5’li çeteye otoyollara, köprülere yapmaktadır buralara verilen garantili gri ödemeler öğrencilerden tahsil edilmek istenmektedir. Biz buna itiraz edeceğiz ve gençleri örgütleyeceğiz partimiz içinde de bu konuyla ilgili ayrı bir çalışma yapmak için gerekli görüşmeleri yapacağız” dedi.

Yaşar, “Verilen kredinin üniversite öğreniminin ardından geriye dönük enflasyon oranları hesaplanarak geri ödenmesi gerekiyor. Sorun da burada başlıyor. Öğrenimi bittiği halde borcu geri ödeyemeyen veya ödemeyen yüzbinlerce insan var. Bu sayı her geçen gün artıyor. Gençlerin en temel hakları olan eğitim için aldıkları ancak düşük bir rakam olduğu için okurken pek de bir yaraya da merhem olmayan, ancak biriktikçe ve üzerine faiz bindikçe hayata atılmanın başında kendileri için büyük bir soruna dönüşen kredi borçlarının iptalini istiyor. Kaldı ki Türkiye  yüzde 60’lık kesim asgari ücretli ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor devlet politikaları son yirmi yıla bakınca milli refaha yoksulluktan başka bir şey yansıtmamış birde geleceğim dediği gençlerin okumasına yetiştirilmesine destek vereceğine onları geri ödemesi enflasyonla hesaplanarak ödenecek olan bir borçla karşı karşıya bırakıyor. Yani buradan biz CHP’de  siyaset yapan KYK borçluları olarak aynı zamanda binlerce milyonlarca KYK borçlusu genç arkadaşlarımız için diyoruz ki Cengiz inşaatın borçlarını nasıl sildiyseniz bu ülkenin geleceği olan çocukların borçlarını da silin” dedi.

Bahçeli’ye çağrı yapan Yaşar, “Sayın Bahçeli baraj puanını kaldırtıyor iki dudağının arasında kendisine buradan çağrı yapıyoruz; aramızda ülkücü arkadaşlarda var onlarda KYK mağduru pansumanı bırakın ameliyata başlayın 6 harfini 9 rakamına çevirmeyi bırakın yaraya merhem olun, bu gençleri ülkenin yanlış politikaları sonucu enflasyonu fırlatmış bir yönetim şimdi bu gençlerde geri ödemeleri enflasyon karşılığı isteyemez.  Biz CHP gençliği olarak diğer partilerin gençleriyle bir araya gelip toplumdaki eğitim hayatını sürdürmeye çalışan bayat ekmek yiyen ve bir öğünle gününü tamamlamaya çalışan gençlerin sözcüsü olacağız. Eylem yapacağız anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Türkiye’de sürekli artan işsizlik, sağlanmayan istihdam, gitgide büyüyen geleceksizliğe rağmen bir de KYK borçlarına çok yüksek tutarlarda uygulanan faiz bize örgütlenmek ve bir araya gelerek mücadeleyi yükseltmekten başka bir yol olmadığını gösterdi. Biz de bu konuyu kendimize görev olarak görüp önümüzdeki günlerde yüzlerce KYK mağduru arkadaşlarımızla birlikte direniş başlatacağız” diyerek sözlerini noktaladı.