CHP'li Yücel'den iktidar mesajı: "Halkımız hesabı ilk seçimde kesecek!"

TAKİP ET

Cumhuriyet'in 98'inci yıl dönümü İzmir'de coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende iktidar mesajı veren CHP'li Yücel, Cumhuriyetimizle hesabı olanların hesabını, halkımız ilk seçimde sandıkta kesecektir. Cumhuriyet vazgeçilmezimiz, laiklik olmazsa olmazımız, vatanımızın ve milletimizin refahı kırmızı çizgimizdir" açıklamasını yaptı

Mediha EKİCİ/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda 98'incisi kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çelenk koyma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekilleri, Parti Meclisi Üyeleri,  İlçe Başkanları ve il ve ilçe yöneticileri katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, " Cumhuriyet insanca yaşamaktır, medeniyettir, eşit yurttaşlıktır. Cumhuriyetin gerçek anlamda hayata geçmesi o ülkede demokrasinin tüm kurumlarıyla amasız işletilmesini gerektirir”" dedi.

CUMHURİYET İNSANCA YAŞAMAKTIR
Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti seçme sebebine değinen Deniz Yücel, "Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin yönetim şeklini neden cumhuriyet olarak seçmiştir? Kısaca ifade edecek olursak Atatürk Türk ulusuna en uygun ve en yakışan yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğuna karar vermiştir çünkü Cumhuriyet en temel ifadesiyle insanca yaşamaktır.  Cumhuriyet medeniyettir. Cumhuriyet eşit yurttaşlıktır. Cumhuriyet halkın, ülkeyi yönetme konusunda yetki verdiği kişileri kendisinin seçmesidir. Demokrasinin çağdaş, doğru ve adaletli bir şekilde hayata geçebilmesi için en uygun hükümet şekli cumhuriyettir"  dedi.




İKTİDARA SERT TEPKİ
İktidarı sert sözlerle eleştiren Yücel, "Damadı hazinenin başına, oğlanı yandaş vakıfların başına oturtmak gibi liyakatsiz tasarruflarla ya da  “Faiz, sebep enflasyon sonuçtur” gibi hiçbir bilimsel temeli olmayan, akıl dışı önermelerle ülkeyi yönetmeyi reddeder.  Cumhuriyet rejiminin tam anlamıyla hayata geçtiği bir ülkede, bir kişi yargılandığı davada beraat ettiği ve tahliye olduğunda, sırf cezaevinden çıkamasın diye jet hızıyla yeni iddianameler düzenlenmez, yeni tutuklama kararları verilmez.  O halde şunu da çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Bize bugün bu tabloyu yaşatanlar Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleriyle savaş halindedir.  Bugün ülkemizde hükümet edenlerin ve onların paçasına yapışarak varlıklarını sürdürmek isteyenlerin, Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştıkça, halkımıza ve ülkemize yaşattığı yokluğa, adaletsizliğe ve uluslararası arenada yaşadığımız itibarsızlaşmaya hep birlikte şahit oluyoruz. Tüm bunları yaşamak elbette acı ama daha acı olansa, bunları bizlere yaşatanların bu acılardan beslenmesi, zenginleşmesi ve tüm bunlar olurken de millilikten, dini değerlerden dem vurarak, halkı kandırabileceklerini sanmalarıdır" diye konuştu.

YÜCEL'DEN SEÇİM ÇAĞRISI
Yücel sandık çağrısı yaparak, "İlk seçimde, içi boş tehditleri, harekete geçirmeye çalıştığınız karanlık güçleri, millete zulmettiğiniz zihniyetinizi de sandığa gömecek ve ülkemizin ihtiyacı olan huzuru ve barışı, demokrasiyi ve adaleti tesis edeceğiz. Cumhuriyetimizin ışığını ve Atatürk’ün emanetini tüm kadrolarımız, dostlarımız ve halkımızla birlikte, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, demokrasiyle taçlandıracağız. Hiç kuşkum yoktur ki, Cumhuriyetimizle hesabı olanların hesabını, halkımız ilk seçimde sandıkta kesecektir. Cumhuriyet vazgeçilmezimiz, laiklik olmazsa olmazımız, vatanımızın ve milletimizin refahı kırmızı çizgimizdir. En büyük bayramımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu da törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına büyük bir özgüven ve kararlılıkla ilerliyoruz. İkinci yüzyılda sultanlık hayalleri kuranlara karşı yeniden demokratik parlamenter sistemi biz inşa edeceğiz. Türkiye’nin toplumsal barışını ve huzurunu biz sağlayacağız. CHP’liler olarak 10’uncu yıl da oradaydık, 100’üncü yılda da buradayız diyeceğiz. İkinci yüzyıla yaptığımız çağrıyı gür bir sesle haykıracağız. Buradan cumhuriyeti kuran o kutlu iradeye sözümüz olsun, ant olsun” diye konuştu.  


CHP'Lİ BAKAN'DAN 2023 VURGUSU
İzmir Milletvekilleri adına kısa bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Cumhuriyet benim için Anadolu'nun yoksul köyünden çıkan kimsesiz çocuğun kaymakam, vali, polis savcı olabilmesiydi. Bu hayali yok etti bu iktidar. Bugün bir cemaatin referansı olmadan bir yoksul ailenin çocuğu bu ülkede kaymakam vali polis olamıyor. 2023'de cumhuriyeti bir Cumhuriyet Halk Partili'ye emanet edeceğiz" diye konuştu.
 

chp izmir 29 ekim çelenk