CHP Lideri depremzedelerle buluştu: "Kimler afetzedenin yanında kimler değil"

TAKİP ET

CHP Lideri İzmir'de depremzedelerle buluştu. Evleri hasar gören vatandaşlar için emsal artışı talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, "Kat yüksekliği vereceksiniz gelip yapacaklar, maliyetini karşılayacaklar, kimsenin cebinden ek ücret çıkmayacak. Sosyal belediyeciliğin anlamı budur. Merak etmeyin, konunun takipçisiyiz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir'de meydana gelen depremin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar'la bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretleri etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Aytun Çıray, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, İlçe Belediye başkanları yer aldı.

"HAKKINIZI ARAYIN!"
Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamada iktidara yüklendi. Depremzedelerin yeni yapılacak konutlarla ilgili borçlandırılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu “Deprem olmuş can kayıpları var, sıkıntılar yaşanmış… Can kayıpları için bir şey yapamayız ancak mal kayıpları için sosyal devletin bir şey yapması lazım. Sizlere kağıt imzalatıp ne kadar borcunuz olduğunu söylemiyorsa o zaman karşınızdaki sosyal devlet değildir. Bütün depremzedelere seslenmek isterim; Hakkınızı arayın, haklarınız aradığınız süreci biz yanındayız. Zaten zar zor ev sahibi olmuşsunuz ve sosyal devletin size yardımcı olması lazım. Ancak gelip size kağıt imzalatıyorlar ve sizi borçlandırıyorlar.  Normalde sosyal devlette bir kişi depremzedeyse onun tüm zararının karşılanması lazım. Bu konuda İzmir milletvekillerinin verdiği kanun teklifleri var. Onlar açıklandığında siz göreceksiniz kimler afetzedenin yanında kimler değil diye…” açıklamasında bulundu.

EMSAL ARTIŞI ÇAĞRISI
Emsal artışının yapılması ile sorunların çözülebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kat yüksekliği konusunda Sayın Tunç Başkan, eğer vatandaş bunu ödeyemiyorsa ve bunu başka yoldan karşılamak gerekiyorsa sizden isteğim emsal artışı yapılması. Buradaki yüksek binalar yapılıyor, diğerleri niye yapılmıyor? Engel mi çıkaracaklar? Onlar engel çıkarırsa bunu İzmirliler hesabını sorar. Ama engel bizden çıkmasın. Yangın bölgesinde de 1-2 katlı evler vardı. Onlara da kağıt imzalatmışlar. Zararınızı biz karşılayacağız dedik. İzmir gibi çok daha kapasiteyi içeren yeniden yapılanmanın maliyetini 11 büyükşehir belediyesinin karşılaması mümkün değil. Doğrusu nedir, kat yüksekliği vereceksiniz gelip yapacaklar, maliyetini karşılayacaklar, kimsenin cebinden ek ücret çıkmayacak. Sosyal belediyeciliğin anlamı budur. Merak etmeyin, konunun takipçisiyiz. İYİ Parti’nin de milletvekilleri burada onlar da aynı dikkatle takip ediyorlar” dedi.

chp kılıçdaroğlu bayraklı depremzede