CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan merkezi hükümetle yerel yönetime birlik çağrısı

TAKİP ET

İzmir depremi sonrası ikinci kez İzmir'i ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu basın açıklamasında bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Merkezi hükümet ve yerel yönetim güç birliği yaparsa her sorun çözülecektir" açıklamasına imza attı.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ- İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra ikinci kez İzmir'e ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ katıldı. Depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İzmir'de yaşanan acı Türkiyenin ortak acısı olmustur. Merkezi hükümet elinden gelen çabayı gösterme konusunda gayret gösterdi. Ancak şunu söyleyebilirim deprem sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyelerimiz burada tarih yazdı. Şu açık ve nettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyelerimiz elinden geleni yapmıştır. Hiçbir ihtiyaç gözardı edilmemiştir. Televizyondan tutun bütün ihtiyaçlar belediyeler tarafından karşılanmıştır. Belediye başkanlarımıza herkesin huzurunda teşekkür ederim. Bundan sonra kentsel dönüşümle ilgili olarakta merkezi hükümet engel olmadıkça süratle devam edecektir. Bu ortak bir sorun. Deprem sorunu. Merkezi hükümet ve yerel yönetim güç birliği yapılırsa her sorun çözülecektir" açıklamasında bulundu. 

Basın açıklamasından sonra programına devam eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Uzundere konutlarında depremzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.