CHP Lideri'nden 'Burak Oğuz' açıklaması

TAKİP ET

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik ile Politika Özel programının konuğu oldu. CHP Lideri, tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik ile Politika Özel programının konuğu oldu.

CHP LideriETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklanıp, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne konulan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Belediye başkanımız savcılığın daveti üzerine savcılığa gidiyor avukatıyla beraber.  Sorulan sorulara yanıt veriyor. Mahkemeye çıkıyor. Hakim tutuklanmasına karar veriyor. Hapiste şuan kendisi.  Tutuklanması doğru değil. Yargıtay kararlarına göre normalde kendisinin kaçma şüphesi yok, belediye başkanı . Dava devam edebilir. Biz niçin savcı ifadesini aldı, dava neden devam ediyor diye tartışma zemini yaratmıyoruz.  Sorabilir savcı. Dava devam ediyor.  Biz beraat edeceğine inanıyoruz. Bir sürü iftira var kendisi hakkında. Önümüzdeki süreç içinde göreceğiz. Dosyada gizlilik kararı olduğu için ayrıntıları bilme şansımız yok.  Biz de bekliyoruz. Avukat arkadaşlarımız ilgileniyor. Milletvekili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Olayla ilgili hukukçu arkadaşlardan oluşan bir heyet oluşturduk bekliyoruz.Olayı yakından izliyoruz.

Ülkede demokrasi yok. Bir kişinin iradesi her şeyi uyguluyor. Belediye Başkanımız gözaltına alındı, tutuklandı geri adım atacağız...Yok. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."