CHP Lideri "o" soruya böyle yanıt verdi: 'Benzerini Menemen'de yaşadık...'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Maltepe İlçe Yöneticisi U.K'nın 20 yaşında bir kızı taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili soruya, "Gereği yapılıyor, bu ülkenin savcısı yok mu? Tutuklandı ve biz hemen partiden ihraç ettik. Bir olay çıkar ve parti ilkeleriyle çelişirse o kişiyi partiden atarız. Benzer bir olay Menemen'de yaşandı, hemen disipline verdik" yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope canlı yayınında Gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.
CHP Maltepe İlçe Yöneticisi U.K'nın 20 yaşında bir kızı taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili soruya Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:
"Gereği yapılıyor, bu ülkenin savcısı yok mu? Tutuklandı ve biz hemen partiden ihraç ettik. Bir olay çıkar ve parti ilkeleriyle çelişirse o kişiyi partiden atarız. Benzer bir olay Menemen'de yaşandı, hemen disipline verdik.

Temel ahlaki prensipler konusunda gereğini derhal yaparız. Bizim içimizden bir kişi çıkıp bir taciz olayı dolayısıyla "bir seferden bir şey olmaz" demedi. Sabah gazetesine sormak isterim, sürekli manşetine taşıyor... Neden bu konuda sessiz kaldın?
Bunlar gündemi değiştirmek istiyorlar. Bu ülkede yüz binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Devleti soyanlar, devletin gelirini hortumlayanlar bize ahlak dersi veremezler."

 

chp lideri kemal kılıçdaroğlu chp menemen ihraç parti