CHP Menemen'de adaylar konuştu! 3 isimden iktidar vurgusu

TAKİP ET

Menemen kongresinde adaylar konuştu! 3 adaylı İlçe Başkanlık yarışında, adaylardan iktidar vurgusu!

Oktay Güçtekin / Menemen kongresinde adaylar konuştu! 3 adaylı İlçe Başkanlık yarışında, adaylardan iktidar vurgusu!

Çoban ''Hiçbir yerde organik bir bağlantım yok''
Çekilen kura sonrası ilk konuşmayı yapan CHP Menemen İlçe Başkan Adayı Mehmet Çoban ‘’Amacım partimizin ilkeleri ve programı doğrultusunda, ilkeli, adaletli, erdemli ve kucaklayıcı olmak ve partimizi Menemen'den başlayarak iktidara taşımaktır.
 
Üye sayımızı mutlaka artıracağız. Üyelerimize parti programımızı anlatacak ve sahiplenmelerini sağlayacağız.
 
 
Eğitim ve toplantılarla ğyelerimizin niteliklerini artıracağız.Atatürk devrimlerini üyelerimize ve halkımıza doğru anlatacağız. Tarım ve hayvancılığın kalkınmasına, sanatın ve üretimin gelişmesine katkı sağlayacağız. partiye gönül vermiş insanların tecrübelerinden faydalanacağız.
 
Mahallelerimizi sık sık gezecek, sorunlarımızı belediyemize bildirecek ve çözümünü takip edeceğiz. Mahalle sorumlularımızı bildirerek olup bitenleri takip edeceğiz. Üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşacağız. Seçimler esnasında halkımıza verilen söz ve projeleri takip edeceğiz. Kadın ve gençlik kollarının çalışmalarına destek olacağız. Dürüst, doğru ve ilkeli siyaset ile kırgın ve küskünleri kazanacağız. Kooperatifleşmeyi güçlendireceğiz. Seçimden seçime değil daima halk ile ulaşılabilir olacağız. Çalışan, konuşan, tartışan ve proje üreten, gelişimi tabandan başlatan bir örgüt olacağız. Birleştirici, bütünleştirici, kaynaştırıcı ve kucaklayıcı bir yönetim sergileyerek çoğalacak, kuruluş ve kurtuluş felsefemizi yakalayacağız. Buna mecburuz.
 
Hiçbir yerde organik bir bağlantım yok. Çevre konusunda çok mücadele ettim. Millet vekillerimiz aracılığı ile sorunların çözümü için didinip durdum. 25 yıl her ırktan her renkten insan yönettim. Devlet usül ve erkanını bilirim. Siyaset bana coşku ve heyecan veriyor. İlçe başkanı olmayı çok istiyorum. Doğal biriyim; gösteriş ve yalanı sevmiyorum. Zenginlik beklentim yok. Türkiye'yi iç ve dış siyaseti, strateji, toplum ve halk bilimini iyi bildiğimi düşünüyorum. Tüm bunlar için sarı listeyi yani Mehmet Çoban'ı tercih etmenizi istiyorum" dedi.
 
 
Erdoğan ''Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır''
İkinci sırada konuşan Turan Erdoğan ise ‘’Ülkemiz hiç olmadığı kadar kritik bir süreçten geçmektedi. Bu dönemden geçerken, kazanımlarımızın günden güne kaybolması, hepimiz için üzüntü vericidir. Buradan almamız gereken ders ler de var; Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde yaşadığımız zorluklara benzer süreçlerden geçiyoruz. Tarih değişmiyor sadece isimler değişiyor. En zor koşullarda bile kaybetmediğimiz umudu korumak ve yakılan Cumhuriyet Meşalesini taşımak ise en önemli mihenk taşlarımızıdır. Her dönem kendine özel olmakla birlikte çözümü yine kuruluş ve gelişim sürecinde yaptıklarımızla aynı hissiyat ve ruhla bulacağımıza yürekten inanıyorum. Zihinlerimizde oluşması gereken en önemli kavramın ve bu kavramın hissiyatla ete kemiğe bürünmüş hali ise Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.
 
Sizler de takdir edersiniz ki Menemen kendi özelinde ülkemiizn en önemli ilçelerinden bir tanesidir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış devrim şehidimizin mirasını omuzlarında taşımaktadır. Ömrümüz boyunca unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir değer. Bu memleket bizim bu Menemen bizim” diye konuştu.
 
 
Güney ''İlk hedef Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP'yi iktidar yapmaktır''

Son olarak kürsüye çıkan Ömer Güney ''Ülkemiz adı ak ama yolu karanlık bir iktidarın pençesinde. Gemide kimler var peki. Canını kanını hiçe sayarak ulusal kurtuluş mücadelesini kazanmış atalarımızın emanetçileri hepimiz varız. Ya batacak ya çıkacağız. İlk adımı atanlar zafere çok yakındır. İlk hedef Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP'yi iktidar yapmaktır. Bunu halkımızla birlikte başaracağız. Onlar kardeşi kardeşe kırdırılar. Biz inadına kardeşlik diyoruz. Böyle bir kritik süreçte kongremizi yapıyoruz. Önemli olan parti ilkelerimize inandığımız değerlere sahip çıkmak ve süreci tamamlamak. Birlik ve beraberlik ruhumuzu kaybetmemek. İçinde olduğumuz durumun kaybedeni olmadığın biliyoruz, önemli olan yolumuzu kabul etmemek. 42 yıllık hayatımın yarısını CHP'ye verdim. Ben kendi payıma şunu söylemek istiyorum. Özel ve siyaset hayatımda Mandela'nın dediği gibi hep kayb etmedim, öğrendim. Önce insan olmaktan yana oldum. Ben hayatım boyunca taraf oldum. Cumhuriyet'ten, Atatürk Devrimlerinden yana taraf oldum. Mağdurdan, ezilenden, barıştan ve doğrudan tarafı oldum. CHP'nin vaad ettiği aydınlık gelecekten taraf oldum.
 
İzmir'de ve Ankara'da partimizi temsil edecek bir makam. Ben kendimi ilçe başkanlığına hazır hissediyorum. Siz hazırsanız ben de hazırım. Değerli partililerim bugün burada yeşeren bir umudu gerçek kılmak için bir aradayız. Bu ortak umudu sizlerle birlikte hayata geçirmek için adayım. Ben arkama baktığımda anlıyorum ki birlikten her zaman güç doğuyor. Sen ben öteki demediğimiz de başarı geliyor. En çarpıcı örneği aramızda. Cumhuriyet ve CHP sevdalısı değerli ilçe başkanımız Serdar Değirmenci. Sakin denizde herkes kaptan kesilir. Kaptanın iyisi fırtınalı deniz belli olur. Kendisi Menemen'e halkını kritik bir dönemde limana ulaştıran büyük bir kılavuzdur. Belediye Başkanımız Serdar Aksoy da her daim dostum yoldaşımdır. Hepimiz yaşadık. 31 Mart seçimleri öncesi istifaları hepimiz yaşadık. Söylenenlere inat Serdar Aksoy'u başkan seçtirdik. Aday gösterilmedim ama yağmur çamur demeden eşimle kapı kapı çalıştım. O zaman Sayın Aksoy'un başkan olması ve partimin iktidarı için canımı dişime taktım. Hiç bir şey beklemeden çalıştım. Üstüme düşeni yaptım yaparım da. Sonrasında belediye başkanımız Serdar Aksoy'un ricasıyla kendisine yardımcı oldum, olurum da. Bu uyum içindeki çalışmalarımızın devam etmemesi için hiç bir neden yok. İlçemiz her rengi taşıyan Anadolu'nun dört bir yanını içinde barındıran bir mozaik. Bunu partimizin avantajı haline dönüştürmek de bizim elimizde. CHP'yi iktidar yapmak için tek bir çaremiz var. Kapı kapı sofra sofra, tezgah tezgah, tarla tarla dolaşmak. Kurtuluşun CHP iktidarında olduğunu anlatmak. Her mahallemizde bir ilçe temsilcilerimiz olsun. Her toplatımızı mahalleler de ya da sokakta yapalım. Birlikte karar verelim birlikte hareket edelim. Her kesimin örgütümüzle bir bağı olsun. Ortak akıl ve heyecanla partimiz için taş üstüne taş koymuş herkes tek vücut olsun. Örgütümüzde güven olsun. Size söz veriyorum el ele vereceğiz ve bunları birlikte yapacağız. İnadına özgürlük inadına barış diyeceğiz. Memleketimizi dağlarına bahar gelene kadar gece gündüz çalışalım. Halk için politaka yapalım, Türkiye benimle değil bizimle gurur duyacak. Söz veriyorum Menemen iktidar yürüyüşünde kilometre taşı olacak. Tüm delegelerimizin fikri hür vicdanı hür bir seçim yapacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.