CHP Menemen kongresinde sona gelindi! Delegeler oy kullanımına başladı!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe kongrelerinde sona gelindi. 30 ilçenin 28'inde ilçe başkanlık seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi, bugün gerçekleşecek Menemen ve Beydağ kongresi ile ilçe kongre sürecini tamamlayacak.

Oktay Güçtekin - İzmir Gündemi / Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongrelerinde sona gelindi. 30 ilçenin 28’inde ilçe başkanlık seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi, bugün gerçekleşecek Menemen ve Beydağ kongresi ile ilçe kongre sürecini tamamlayacak.

İki adaylı geçmesi beklenen Menemen kongresinde mevcut ilçe başkanı Ahmet Serdar Değirmenci aday olmazken, yarışın Ömer Güney, Turan Erdoğan ve Mehmet Çoban arasında geçmesi bekleniyor. Menemen Belediyesi Düğün salonunda gerçeklesen kongrede delegeler yeni ilçe başkanını seçmek için sandık başına geçecek.

Kongreye CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Kani Beko, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam ve CHP ilçe başkanları katıldı.

Menemen kongresinde divan başkanlığını CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam yapıyor.

Çam ''Partimize hayırlı olsun''
Menemen İlçe Kongresinin açılış konuşmasını divan başkanı seçilen Musa Çam gerçekleştirdi. Çam, "Çok rahat olun. Çok demokratik ve adil bir kongre yürüteceğimizden hiçbirinizin şüphesi olmasın. İzmirimizin 30 ilçesinin 28 ilçe kongresini dün akşam itibariyle sonlandırdık.  Seçilem yeni ilçe başkanlarımıza sonsuz başarılar. Bugün Menemen ve Beydağ'da kongrelerimiz var. Bu akşam yapalıcak kongreler ile birlikte 30 ilçenin tümünde kongreler bitecek. 8 Şubat'ta il kongresini gerçekleştireceğiz, 28 ve 30 Mart'ta da Olağan Kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Menemen İlçe Kongemizin ilçemiz ve partimize hayırlı olmasını diliyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Değirmenci ''Çok zor süreçlerden geçtik''
Görev yaptığı dönem hakkında konuşan Menemen eski ilçe başkanı Serdar Değirmenci  “Biz 1 yıl bile görev yapmadık çok az çalıştık. Ama neler yaptınız derseniz;  Bunun cevabı 31 Mart seçimleridir.  Bir yönetimin en büyük ölçütü seçimlerdir. Siz seçimi kazanmadıysanız, oyunuzu arttıramadıysanız ne konuşsanız boştur, lafı guzaptır. Düşünün;  kadın, gençlik kolları istifa etmiş, Sayın Serdar Aksoy aday gösterilmiş siz bu aday ilşe seçim kazanamzsınız denilen bir dönemde biz seçime girdik. Siz seçim kazanamzsınız dediler ama biz  51 bin oy alarak seçimi 9 bin oy farkla kazandık. Geçen dönem belediye meclis üyemiz 18’di şimdi ise 19 oldu. Menemenlilerin oyu ile Serdar Aksoy, başkan oldu. O dönem aday olan ancak aday gösterilmeyen Ömer Güney, köşesine çekilip küsmedi, geldi Serdar Aksoy’un koluna girerek seçimlerde beraber çalıştı. Sayın Turan Erdoğan, Mehmet Çoban ve adaylıktan çekilen Sadık Tanrıverdi’de seçimde bizlerle el ele kol kola çalıştı.
  
Seçimleri birlik ve beraberlik içerisinde kazandıklarını kaydeden Değirmenci, “Biz bu seçimleri kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberlik içinde çalışarak kazandık. Alel acele atanan bir ilçe yönetimiydik ancak çok başarılı çalıştık.  İlçe yönetimine çok teşekkür ederim. Tüm isimsiz, vefakar kahramanlara bir kez daha teşekkür ediyorum

Bugünün şartları ile dünü değerlediremezsiniz.  Seçim gelmiş kapıya dayanmış 29 Ocak’ta Serdar Aksoy, aday gösterilmiş, tüm yönetim  ise istifa etmiş. Belediye eski  başkanı partiden aday olmak için çalışmalara başlamış yani herkes bir yerden çekiştirirken biz 4 Şubat’ta kendiliğimizden inisiyatif aldık ve Menemen’de görev yapmış tüm İlçe Başkanları ile bir açıklama yaptık. Genel Merkez’in aldığı karara bizler sahip çıkarak, arkasında durarark Serdar Aksoy’un başkan seçilmesi için hep birlikte çalışıp, başkan olmasını sağlayacağız demiştik. Ben o arkadaşlarımıza da bir teşekkürü borç bilirim. Bu açıklamadan 11 gün sonra Merkez Yönetim kurulu Yönetim Kurulumuzu atadı. İlk açıklamamız şuydu;  ‘kimin hangi makamda olacağı değil, ülkemizin geleceği önemli. Bu seçimler bizim iktidarımızı da etkileyecek, siyaseti yeniden etkileyecektir.’ Menemen’de yeni bir başarı öyküsü yazarak, birleşerek bu seçimi kzanacağız dedik ve bunu başardık. Ben o dönemde aktif siyasetten çekilmiş, partime sade bir üye olarak hizmet etmek istiyordum ama  bana o zaman ilçe başkanlığı teklif edildiğinde ben bunu tarihi bir görev olduğu için   kabul ettim. Bunu kabul etmek yürek ister yürek. Benim sağlık koşullarım da el verişli değildi, seçimi kaybetseydik de fatura bana çıkacaktı. Her türlü riski aldım. Gelmesini bildiğim gibi bir ağabey olarak gitmesini de biliyorum. Bir hoş seda bıraktıysam ne mutlu bana” ifadeleri kullandı.

Sertel ''Aday adayı dahil olmayacağım''
Menemen’in kongresinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “14 Mart 1986’da zamanın beleidye başkanı görevden alınmıştı ve o güne kadar hep Menemen’i sağ kanat yönetiyordu. O zaman Güneş Gazetesi’nde genç bir muhabir olarak  Menemen’de çalışmaya gelmiştim. Kıran kırana bir seçim vardı, 13 bin seçmendenden 4 bin 200 oy ile sosyal demokratlardan belediye başkanı seçildi. Son gece sabaha karşı bazı evlere para, erzak, altın yardımı yapılıyordu. Burada o seçimi yaşayan çok sayıda arkadaşım var ve o gün yiyelim, içelim satılmayalım  sloganı vardı. İşte o slogan seçim kazandırdı. Serdar Değirmenci’ye verilen değerin Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ve Menemenlilerin ona verdiği değerin boşa olmadığını söyleyebilirim.   Emek en yüce değerdir, ben varsam parti var, ama ben yoksam partiyi yıkarım, yakarım anlayışı Menemen’de bitti. Hiç kimse kendisini vazgeçilmez bir insan gibi görmemeli, koltuğuna güvenerek insana tepeden bakmamalı. Tüm koltuklar gelip geçer, tarihi mezarlıklara bir bakın. Bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi ve geçmeyecek, koruma ile de gezmik. Korkan insanlardan olmadık. İlk seçimlerde tek adam iktidarına son vereceğiz. Son sözüm de ön seçim olmadan olmaz. Eğer önümüzde erken ya da zamanında yapılacak genel seçimlerde kendi adıma söylüyorum ki ön seçim olmazsa asla ve asla aday adayı olmayacağım, atansam da göreve gelmeyeceğim. Eğer ki Milletvekilleri seçilecekse vatandaşımızın, partimizin özgür iradesi ile seçilsin” dedi.


Beko ‘Aslan payını her zamanki gibi kendisine aldı’
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise  “TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyon çalışmalarında yapmış olduğumuz mücadele sonrasında maalesef yeterli oy hakkımız olmadığından dolayı geçen yılda yaşananlar bu yılda yaşandı. 1.1 trilyonluk bütçenin aslan payını her zaman olduğu gibi 15 milyara yakınının saray kendisine aldı. Bütçeyi incelediğimizde maalesef üzülerek söylüyorum ki bütçede işsizlere, memurlara, işçilere, köylülere, çiftçilere, emeklere, engelli kardeşlerimize yer yok. Dullarımız, yetimlerimiz bu bütçeden yeterli payı alamadı. Alamadığı gibi baktığımızda 108 milyar çiftçi kardeşlerimizin kredi borçları var. 10 milyar tarım ve kredi kooperatiflere olan borçları ile birlikte toplam 118 milyara yakın çiftçi kardeşlerimizin bankalara borçları var. Çiftçi kardeşlerimizin milli gelirden alması gereken yüzde birlik oranda bir kısım var. Gelin hep beraber yürüyüşlerle mitinglerle kavgayla gürültüyle almanız gereken parayı hep beraber almak için elimizden geleni yapalım.

5 milyon Genel Sağlık Sigortası borcunu ödeyemeyenler devlet hastanesine ve üniversite hastanelerine gidemeyecekler, giderlerse de oralarda rehin kalacaklar. Bırakın simit saraylarını, dünya göz hastanelerini kurtarmayı, 5 milyon GSS ödememiş vatandaşımızı kurtarmanız gerektiğini düşünüyorum. 8 milyona yakın emeklimiz asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. Yani açlık sınırının altında yaşıyor. Sevgili arkadaşlar unutmayalım, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz birleşirsek 2023’de iktidar oluruz.''diye konuştu.

Aksoy ''Artık yenilmez armada gibi bir şey yok''
Kongrede salondaki partililere seslenen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "31 Mart seçimleri sonrasında tüm Türkiye şunu gördü: Artık yenilmez armada gibi bir şey yok. Psikolojişk üstünlük millet ittifakına geçti. bir seçimde iktidarın yakalanabileceğini, seçimlerde Cumhur İttifakı'nın yenilebileceğini gösterdik. 31 Mart seçimleri sonrasında İstanbul seçimleri rezil bir kararla iptal edildi. Fakat bu burada bitmedi. Seçilmiş olan belediye başkanlarını itibarsızlaştırmak için, iktidar yüzü göstermemek için, iş yapmasını engellemek için her türlü yol denendi, denenmeye de devam ediyor. Yandaş medya da seçimler sonrasında sürekli olarak bir itibarsızlaştırma hareketi var. Üzülerek görüyorum ki o itibarsızlaştırma hareketine prim sağlayanlar da var. Bunu görmemek, es geçmek mümkün değil. İktidara bu kadar yaklaşmışkan CHP'ye yönelik psikolojik savaşı püskürtmemiz gerekiyor. Bu belediye başkanlarına karşı yapılan psikolojik savaşın için yer alarak mı olur? Belediye başkanlarına destekle olumur. İl yönetimi, il başkanı, ilçe yönetimi ilçe başkanı belediye başkanına destek olmalı. Eğer belediye başkanı bunların hepsine cevap vermeye kalkarsa o zaman belediye başkanının değil CHP'nin gerilediği görürsünüz.Rol kapmak uğruna partiyi heba etmeyin. Biz belediyeyi bir kenara bırakıp bütünleşelim istiyoruz. Bu salonda 15 yıldır kaç belediye başkanı çıktı? Bu benim adayım dedi mi. Kimse sesini çıkarmadı, herkes oturdu. Bura da şimdi üç arkadaşım aday. Bu üç arkadaşımın üzerinden belediye başkanını vurmaya kimse kalkmasın. Kimse belediye başkanını vurarak kendi egosunu tatmin etmeye kalkmasın.

Ömer Güney arkadaşım aday adaylığından sonra yan yana yürüdük, seçimleri kazandık. Diğer arkadaşım benim komutanım, partimin ihtiyaç duyduğu bir isim. Ömer Güney de öyle, Turhan Erdoğan da öyle, Mehmet Çoban da öyle. Her birine CHP'nin ihtiyacı var. Peki ben ilçe başkanımız Serdar Değirmenci'nin de olduğu toplantılarda konuştuk, ortaklaşalım dedik mi? Dedik. Bunların hiçbiri aday olan yoldaşlarım açısından onaylanmadı. Bugün ilçe başkanını seçeceğiz. İlçe başkanı olan arkadaşım belediye başkanının arkasında duracak. Belediye başkanı da ilçe başkanının arkasında duracak. İlçe başkanı aynı zamanda grup başkanı olacak. Buradaki üç arkadaşım da benim dostumdur, gerisi de laftır. Herhangi bir arkadaşımın diplomasına atıfta bulunmak, şuraya aday oldu, görevinden dolayı sen neredeydin diye sormak doğru değil. Hepimiz 31 Mart'ta  buradaydık. 31 Mart öncesinde biz ihaneti gördük. Hiç bir ilçede, ilde, hiçbir yerde yaşanmamış bir ihanet şebekesini gördük. Menemen'e geldiğimizde ilçe kolları, kadın kolları, gençlik kolları istifa etmiş, 'O olmazsa olmaz' diyerek CHP'nin üstüne başka br kimliği koyup partiyi yok eden bir zihniyet gördük. Dedik ki, 'Kimse CHP'den üstün değildir' bugün benin varım yarın başkası olacak. O yüzden ben görevimi 2 dönemle sınırladım.

Daha önce de gördük. Aday gösterilmeyince farklı siyasi partiye kaçanları çok gördük. Ondan önceki ihanetleri de son ihaneti de unutmayın. O yüzden ben iki dönem sonunda bu bayrağı teslim edeceğim. O yüzden diyorum ki, üç arkadaşım da aslanlar gibi. Onların üzerinden belediye başkanına hakaret etmesinler. Biz Tunç Soyer başkanımın da dediği gibi 'Menemen seni seviyorum' dedik. Bizim kullağındıımız dil sevgi dili, aşk dilidir. Toplumun tüm kesimlerine hitap etmek zorundayız. Bırakın dedikoduyu, burada sandık var. Bu dili bizim dışarıya söylememiz gerekirken kendi içimizde sıkıntı yaşadığımızı görüyorum. Bu pastayı büyütmemiz lazım. 6-7 aylık belediye başkanlarına hakaret etmekten geçmiyor. Hiç kimseye hakaret etmeyelim. Tüm belediye başkanlarım, çok ilçe başkanlarım çalışıyor. Onlara omuz verelim, destek verelim. Halkımızdan oy almanın yolu çözüm üretmek. Toplumun farklı kesimlerine çözümler üreteceğiz. Bunun merkezi de örgüttür. Kendi içerisinde çatışmayacak, çözüm üretecek. Menemen seçimlerinde nerede eksik oy aldık, yerler belli. Kim seçilirse ilk önce az oy alınan yerlere gidin. Beni de çağırın beraber gidelim. Oraya gittiğinizde de, 'Sevgilim eylem güzelim benim, Yitik bir ülkeyi korumaya değil yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmeye benzer devrimci olmak' diyeceğiz. İşte o sevgi dilini de orada kullanalım. Diğer belediye başkanlarının adına, tüm ilçe başkanlarım adına, Tunç Başkanı'nda adına bir şey söylemek istiyorum: Sosyal medyada, yandaş medyada yalan gırla gidiyor. Onlara söyleyeceğim bir şey var. Seyit Rıza diyor ki, 'ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ben de sizin yalanlarınız altında boynumu bükmedim. Bu da size ders olsun.' Bu da size ders olsun" dedi.

Çoban ''Hiçbir yerde organik bir bağlantım yok''
Çekilen kura sonrası ilk konuşmayı yapan CHP Menemen İlçe Başkan Adayı Mehmet Çoban ‘’Amacım partimizin ilkeleri ve programı doğrultusunda, ilkeli, adaletli, erdemli ve kucaklayıcı olmak ve partimizi Menemen'den başlayarak iktidara taşımaktır.

Üye sayımızı mutlaka artıracağız. Üyelerimize parti programımızı anlatacak ve sahiplenmelerini sağlayacağız.

Eğitim ve toplantılarla ğyelerimizin niteliklerini artıracağız.Atatürk devrimlerini üyelerimize ve halkımıza doğru anlatacağız. Tarım ve hayvancılığın kalkınmasına, sanatın ve üretimin gelişmesine katkı sağlayacağız. partiye gönül vermiş insanların tecrübelerinden faydalanacağız.

Mahallelerimizi sık sık gezecek, sorunlarımızı belediyemize bildirecek ve çözümünü takip edeceğiz. Mahalle sorumlularımızı bildirerek olup bitenleri takip edeceğiz. Üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşacağız. Seçimler esnasında halkımıza verilen söz ve projeleri takip edeceğiz. Kadın ve gençlik kollarının çalışmalarına destek olacağız. Dürüst, doğru ve ilkeli siyaset ile kırgın ve küskünleri kazanacağız. Kooperatifleşmeyi güçlendireceğiz. Seçimden seçime değil daima halk ile ulaşılabilir olacağız. Çalışan, konuşan, tartışan ve proje üreten, gelişimi tabandan başlatan bir örgüt olacağız. Birleştirici, bütünleştirici, kaynaştırıcı ve kucaklayıcı bir yönetim sergileyerek çoğalacak, kuruluş ve kurtuluş felsefemizi yakalayacağız. Buna mecburuz.

Hiçbir yerde organik bir bağlantım yok. Çevre konusunda çok mücadele ettim. Millet vekillerimiz aracılığı ile sorunların çözümü için didinip durdum. 25 yıl her ırktan her renkten insan yönettim. Devlet usül ve erkanını bilirim. Siyaset bana coşku ve heyecan veriyor. İlçe başkanı olmayı çok istiyorum. Doğal biriyim; gösteriş ve yalanı sevmiyorum. Zenginlik beklentim yok. Türkiye'yi iç ve dış siyaseti, strateji, toplum ve halk bilimini iyi bildiğimi düşünüyorum. Tüm bunlar için sarı listeyi yani Mehmet Çoban'ı tercih etmenizi istiyorum" dedi.
 
Erdoğan ''Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır''
İkinci sırada konuşan Turan Erdoğan ise ‘’Ülkemiz hiç olmadığı kadar kritik bir süreçten geçmektedi. Bu dönemden geçerken, kazanımlarımızın günden güne kaybolması, hepimiz için üzüntü vericidir. Buradan almamız gereken dersler de var; Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde yaşadığımız zorluklara benzer süreçlerden geçiyoruz. Tarih değişmiyor sadece isimler değişiyor. En zor koşullarda bile kaybetmediğimiz umudu korumak ve yakılan Cumhuriyet Meşalesini taşımak ise en önemli mihenk taşlarımızıdır. Her dönem kendine özel olmakla birlikte çözümü yine kuruluş ve gelişim sürecinde yaptıklarımızla aynı hissiyat ve ruhla bulacağımıza yürekten inanıyorum. Zihinlerimizde oluşması gereken en önemli kavramın ve bu kavramın hissiyatla ete kemiğe bürünmüş hali ise Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.

Sizler de takdir edersiniz ki Menemen kendi özelinde ülkemiizn en önemli ilçelerinden bir tanesidir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış devrim şehidimizin mirasını omuzlarında taşımaktadır. Ömrümüz boyunca unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir değer. Bu memleket bizim bu Menemen bizim” diye konuştu.

Güney ''İlk hedef Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP'yi iktidar yapmaktır''
Son olarak kürsüye çıkan Ömer Güney ''Ülkemiz adı ak ama yolu karanlık bir iktidarın pençesinde. Gemide kimler var peki. Canını kanını hiçe sayarak ulusal kurtuluş mücadelesini kazanmış atalarımızın emanetçileri hepimiz varız. Ya batacak ya çıkacağız. İlk adımı atanlar zafere çok yakındır. İlk hedef Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP'yi iktidar yapmaktır. Bunu halkımızla birlikte başaracağız. Onlar kardeşi kardeşe kırdırılar. Biz inadına kardeşlik diyoruz. Böyle bir kritik süreçte kongremizi yapıyoruz. Önemli olan parti ilkelerimize inandığımız değerlere sahip çıkmak ve süreci tamamlamak. Birlik ve beraberlik ruhumuzu kaybetmemek. İçinde olduğumuz durumun kaybedeni olmadığın biliyoruz, önemli olan yolumuzu kabul etmemek. 42 yıllık hayatımın yarısını CHP'ye verdim. Ben kendi payıma şunu söylemek istiyorum. Özel ve siyaset hayatımda Mandela'nın dediği gibi hep kaybetmedim, öğrendim. Önce insan olmaktan yana oldum. Ben hayatım boyunca taraf oldum. Cumhuriyet'ten, Atatürk Devrimlerinden yana taraf oldum. Mağdurdan, ezilenden, barıştan ve doğrudan tarafı oldum. CHP'nin vaad ettiği aydınlık gelecekten taraf oldum.
 
İzmir'de ve Ankara'da partimizi temsil edecek bir makam. Ben kendimi ilçe başkanlığına hazır hissediyorum. Siz hazırsanız ben de hazırım. Değerli partililerim bugün burada yeşeren bir umudu gerçek kılmak için bir aradayız. Bu ortak umudu sizlerle birlikte hayata geçirmek için adayım. Ben arkama baktığımda anlıyorum ki birlikten her zaman güç doğuyor. Sen ben öteki demediğimiz de başarı geliyor. En çarpıcı örneği aramızda. Cumhuriyet ve CHP sevdalısı değerli ilçe başkanımız Serdar Değirmenci. Sakin denizde herkes kaptan kesilir. Kaptanın iyisi fırtınalı deniz belli olur. Kendisi Menemen'e halkını kritik bir dönemde limana ulaştıran büyük bir kılavuzdur. Belediye Başkanımız Serdar Aksoy da her daim dostum yoldaşımdır. Hepimiz yaşadık. 31 Mart seçimleri öncesi istifaları hepimiz yaşadık. Söylenenlere inat Serdar Aksoy'u başkan seçtirdik. Aday gösterilmedim ama yağmur çamur demeden eşimle kapı kapı çalıştım. O zaman Sayın Aksoy'un başkan olması ve partimin iktidarı için canımı dişime taktım. Hiç bir şey beklemeden çalıştım. Üstüme düşeni yaptım yaparım da. Sonrasında belediye başkanımız Serdar Aksoy'un ricasıyla kendisine yardımcı oldum, olurum da. Bu uyum içindeki çalışmalarımızın devam etmemesi için hiç bir neden yok. İlçemiz her rengi taşıyan Anadolu'nun dört bir yanını içinde barındıran bir mozaik. Bunu partimizin avantajı haline dönüştürmek de bizim elimizde. CHP'yi iktidar yapmak için tek bir çaremiz var. Kapı kapı sofra sofra, tezgah tezgah, tarla tarla dolaşmak. Kurtuluşun CHP iktidarında olduğunu anlatmak. Her mahallemizde bir ilçe temsilcilerimiz olsun. Her toplatımızı mahalleler de ya da sokakta yapalım. Birlikte karar verelim birlikte hareket edelim. Her kesimin örgütümüzle bir bağı olsun. Ortak akıl ve heyecanla partimiz için taş üstüne taş koymuş herkes tek vücut olsun. Örgütümüzde güven olsun. Size söz veriyorum el ele vereceğiz ve bunları birlikte yapacağız. İnadına özgürlük inadına barış diyeceğiz. Memleketimizi dağlarına bahar gelene kadar gece gündüz çalışalım. Halk için politaka yapalım, Türkiye benimle değil bizimle gurur duyacak. Söz veriyorum Menemen iktidar yürüyüşünde kilometre taşı olacak. Tüm delegelerimizin fikri hür vicdanı hür bir seçim yapacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 
 
 

chp menemen kongre heyecan yaŞaniyor