CHP MYK'da kurultay öncesi son toplantı!

TAKİP ET

CHP hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultay öncesi son MYK toplantısını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun 'Kurultayda konuşmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlansın' dediği toplantıda bazı üyeler 'Gidip de gelmemek var' diye espri yaptı.

CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı olarak 5 saate yakın süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, edinilen bilgiye göre İstanbul Sözleşmesi ve Ayasofya tartışmaları ele alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ayasofya ile ilgili tartışmalarda milletvekillerinin tavrını beğendiğini ifade ettiği öğrenildi.

Toplantıda bu hafta sonu yapılacak 37. Olağan Kurultay ile ilgili çalışmalar ele alındı. Özellikle Onur Kurulu Üyeleri’nin kurultaya katılıp katılamayacağı ile ilgili tartışmalar değerlendirildi.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Kurultaya katılmak ve konuşmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlansın. Kimse ben konuşamadım demesin. Bu konuda hem sağlık açısından gerekli önlemler alınsın, hem de kurultayda antidemokratik bir uygulama yapılıyormuş izlenimi yaratılmasın” dedi.

Onur Kurulu üyeleri, kurultayı salon dışından izleyecek. Konuşma yapmak istemeleri halinde bunu Divan’a bildirerek, salona gelip konuşma yapabilecek.

VEDA KONUŞMASI
Kılıçdaroğlu, toplantının sonunda kurmaylarına veda konuşması da yaptı.

Zorlu bir dönemde hep birlikte başarılı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Uyum içerisinde güzel bir çalışmaya imza attık” diyerek teşekkür etti. MYK üyeleri ise toplantı süresince birbirlerine “Gidip de gelememek, gelip de görmemek var” esprileri yaptı.

chp myk kurultay toplantı