CHP'nin 'Arama çalıştayı' İzmir'de start verdi! Salıcı ve Torun'dan yerel yönetimler ve HDP açıklaması

TAKİP ET

CHP İzmir, arama Çalıştayında buluştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği Salıcı ve Torun, İzmirli belediye başkanları, milletvekilleri il ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Torun ve Salıcı iktidarı yerel yönetimler yasası taslağı ve 'Kobani olayları soruşturması' üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

Aylin Bayram- İzmir Gündemi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arama Çalıştayı İzmir’de start verdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun çalıştayda önemli mesajlar verdi. İktidarın yerel yönetimler yasasını değiştirmeyi tasarladığını ifade eden CHP’li Torun, “Belediye üzerine vesayet koyarak sorunu çözemezsiniz. Eğer yasa değiştirecekseniz bu farklı seslere de kulak verin. Artık ülkeyi yönetemiyorlar” derken, Salıcı da “Biz senin bu baskıcı tutumun yüzünden Melih Gökçek’e bile sahip çıktık. Metal yorgunluğu diye bir şey çıkardınız. Belediye başkanlarına istifa ettirdiniz. Onlar CHP’li mi, HDP’li miydi? Senin belediye başkanlarındı, sahip çıktık. Ahmet Davutoğlu saray darbesiyle indirildiğinde CHP’liler sahip çıkmadı mı? Davutoğlu HDP’miydi?” dedi. 

YEREL YÖNETİMLER YASASI İÇİN İKTİDARA ÇAĞRI: EĞER DEĞİŞTİRECEKSENİZ MUHALEFETİN SESİNE KULAK VERİN!
İktidarın yerel yönetimler yasasını değiştirmeyi tasarladığını ifade eden Torun, “Yeni bir hazırlık içindeler. İlçe belediyelerini kaldırarak sadece büyükşehir belediyeleri olsun istiyorlar. Yetkiyi biraz daha sarayda toplayarak iktidarı yürütme tasarısı içindeler. Beraber yönetmek istememize rağmen bizden hiçbir görüş alınmıyor. Türkiye’de sadece AKP’li, MHP’li belediyeler yok. Ama sorunları ortak, çözümleri de ortak. Sadece ben bilirim anlayışı maalesef bizi bu konuyla muhatap bırakıyor. Partide biri bir şeyler hazırlıyor, sarayda hazırlıyor ama kimin net bir irade koyduğu belli değil. Böyle yapının içinden çözüm çıkmaz. Bugün 1390 belediyeye düşürdüğünüz belediyelerle bu sorunu çözemezsiniz. Eğer vatandaşın sorununu çözeceksiniz, daha etkin hizmet vermek istiyorsanız lütfen yeni yerel yönetimle yasasını çıkarırken muhalefetin sesine de kulak verin. Çözümü ortak bulalım. Yoksa bu yasanın da sürdürülebilirliği olmaz. Çevre bakanlığının bir iki önerisiyle çözüm üretmiş olmazsınız. Belediye üzerine vesayet koyarak sorunu çözemezsiniz. Eğer yasa değiştirecekseniz bu farklı seslere de kulak verin. Artık ülkeyi yönetemiyorlar. Sadece mazeret üretiyorlar ve algıyı yönetiyorlar” ifadelerini kullandı.  

DAVUTOĞLU HDP’Lİ MİYDİ?
Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) siyasi operasyon yapıldığını ifade eden Salıcı, “Birkaç gün önce HDP’ye operasyon yaptılar. AKP'liler ne yasaklardan, ne demokrasiden, ne adaletsizlikten bahsetmiyorlar. Bir zamanlar yolsuzluk derlerdi, kelimeyi lügatlarından çıkarmış durumdalar. Türkiye’de siyaseti baskı yoluyla dizayn etmeye çalışan bir anlayış var. 6 yıl önce olmuş olaylar, beraat edenler var. Hatta belediye başkanı tazminat hakkı elde etmiş. Sadece HDP’li oldukları için tutukluyorsunuz. Biz bunu söyleyince CHP’liler HDP’ye sahip çıkıyor diyorlar.  Biz senin bu baskıcı tutumun yüzünden Melih Gökçek’e bile sahip çıktık. Metal yorgunluğu diye bir şey çıkardınız. Belediye başkanlarına istifa ettirdiniz. Onlar CHP’li mi, HDP’li miydi? Senin belediye başkanlarındı, sahip çıktık. Ahmet Davutoğlu saray darbesiyle indirildiğinde CHP’liler sahip çıkmadı mı? Davutoğlu HDP’miydi? İYİ Parti seçimlere girsin diye 14 milletvekilini CHP görevlendirmedi mi? İyi Partililer HDP’li miydi? Yapmış olduğunuz siyasi operasyonlara neden karşı çıktıysak aynı şekilde HDP’ye yaptığınız operasyona da karşı çıkıyoruz. Hukuk kalmadı, sizi başarılı yapacağını düşündüğünüz işler yapıyorsunuz. Bunu yapanlar tarihin çöplüğünde yerini aldı. Bunun çıkışı yok, siz gidiyorsunuz” açıklamasına imza attı.

izmir chp koronavirüs pandemi covid-19 salgın virüs