CHP'nin gençlerinden coronavirüs hamlesi! Gençlerden büyüklerine tam destek!

TAKİP ET

Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de ölümlere neden olan coronavirüs salgını sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından örnek bir proje hayata geçirildi.

Oktay GÜÇTEKİN – İzmir Gündemi /Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları tarafından #BuBinadaGençlikVar etiketi ile başlatılan proje ile özellikle risk grubunda yer alan 65 yaş üstü hastaların evden çıkmadan ihyiyaçlarının giderilmesi planlanıyor. Bugün start verilen proje ile ilgili gazetemize konusan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve Karabağlar, Bornova,Karşıyaka, Foça İlçe gençlik kolları başkanları önemli açıklamalarda bulundu. Zamanında mahallede ip atlayan, top oynayan gençlerin şimdi büyüdüğünü ve mahalle sakinlerine sahip çıkacağını vurgulayan CHP Gençlik Kolları Ozan Uyan, yaşanan durumun parti üstü bir durum olduğunu ifade etti.

65 yaş üstü grupların zorunda olmadıkça sokağa çıkmak zorunda kalmamaları için CHP’li gençler harekete geçti. Riskli grubun alışveriş ihtiyaçlarını karşılayacak olan gençler, “Bu binada gençlik var” projesini başlattı. CHP Gençlik Kolları projeyi, 'Eğer isterseniz sizlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için evin en küçüğü gibi markete gider gelirim' sözleriyle duyurdu.
 
“Mahallenin ip atlayanları top oynayanları büyüdüler, mahallenin yaşlılarına sahip çıkacaklar”
Projenin nasıl işleyeceği konusunda gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan,risk grubunda bulunan büyüklerimiz için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Başkan Uyan “Amacımız karantina altına alınan ve evden çıkmamaya özen gösteren 65 yaş üstü insanlarımıza,Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak yardım etmek. Apartmanların önüne telefon numaralarımızı yazarak onlar evden çıkmadan, ihtiyaçlarını elimizden geldiğince sağlamak istiyoruz. Bizde bu risk grubunda bulunan büyüklerimize kendi açımızdan gerekli önemlemleri alarak yardımcı olacağız. Risk grubunda yer alan belirli bir yaşın üstünde bulunan vatandaşlarımızı korumak için beşeri bir sistem kuruyoruz. Bu projemiz de bugün itibari ile İzmir’de bulunan 30 ilçe gençlik kollarımızın katılımıyla hayata geçmiş durumdadır. Cumhuriyet Halk Partili üyelerimiz eldivenlerini ve maskelerini kullanarak olabildiğince yardım etmeye çalışacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz böyle bir etkinliği yapıyoruz. Tabiki diğer partili arkadaşlarımız da bizim etkinliğimize destek vermek isterlerse kapımız açıktır. Sonuçta bu işin siyaseti yok. Bu isin Cumhuriyet Halk Partilisi,AKP’lisi, MHP’lisi yok. Bu virüsü  birlikte yeneceğiz. Mahallenin ip atlayanları top oynayanları büyüdüler, mahallenin yaşlılarına sahip çıkacaklar.
 
“Karabağlar'daki tüm mahallelerde elimizden geldiğince var olmaya çalışıyoruz”
Karabağlar’da bulunan tüm mahallelerde var olmak için çalıştıklarını ifade eden Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Fatma Gül Uysal “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından başlatılan bir  kampanya bu. Sonrasında Gençlik Kolları İl Başkanımız Ozan Uyan’ın destek verdi.Başkanımızın ardından ise  Karabağlar , Bornova, Karşıyaka, Çiğli,Foça ve diğer ilçe geçlik kollarımız da bu  konuda duyarlılık gösterdi.  Karabağların şuan 58 mahallesi var. Bu mahallelerde elimizden geldiğince var olmaya çalışıyoruz.  Apartmanlarda oturan arkadaşlarımız kendilerinin isimlerinin ve numaralarının bulunduğu afişleri apartman girişlerine yapıştıracaklar. Müstakil evlerde oturanlar merkezi yerlere bu afişleri asacaklar. Böylelikle biz gençler olarak, belli bir yaşın üstünde olan ve risk grubunda yer alan büyüklerimize yardımcı olacağız. Arkadaşlarımız kişişel mesafelerini koruyarak koruyu ekipmanlarını da takmış bir biçimde vatandaşlarımıza yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklar” ifadelerini kullandı.
 
 
“Belediyemiz’de bize bu çalışmalarımız için gerekli tüm imkanları verdi”
Bornova Gençlik Kolları Başkanı Burak Gülen ise bu zor günleri hep birlikte evden çıkmadan atlatacaklarına inandıklarını ifade etti. Gülen “65 Yaş üstü büyülerimizin evden çıkmaması  adına böyle bir proje gerçekleştiriyoruz. Onların bulundukları ortamdan evlerinden dışarı çıkmamaları için bin gençlik olarak, onlara ne yapabiliriz, onlara nasıl yardımcı olabiliriz diye bir proje oluşturduk. Bu proje kapsamında binalarımızın girişlerine, evlerimizin yakınlarına, muhtarlıklarımıza üzerlerinde adreslerimiz ve telefon nymaralarımız olan afişler asacağız. Bu proje kapsamında da  biz sevgili büyüklerimizin eli,ayağı,kardeşi,oğlu,torunu olarak  onların dışarı çıkmaması adına böyle bir proje oluşturduk.Bornovada 43-44 mahallelerimiz var. Her yönetim kurulu arkadaşımız 3 mahalleden sorumlu olacaklar. Yönetim kurulu arkadaşlarımıza ulaşacaklar ve böylece daha uzun bir yol katedebileceğimizi düşünüyoruz. Bornova’da risk grubunda yer alan yaşlarda bulunan vatandaş sayımızda oldukça yüksek. Bunun için umarım tüm risk grubunda bulunan büyüklerimiz için elimizden geleni yapabiliriz.  Bornova Belediyemiz’de bize bu çalışmalarımız için gerekli tüm imkanları verdi. Zor geçen bu günleri, hep birlikte evden çıkmadan atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
 
 “Halk nerdeyse bizde orada olacağız”
Kendi gençlik kollarının diğer ilçelere oranla daha farklı bir çalışma yürüteceğini ifade eden Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın doktor olmasının kendileri açısından büyük bir şans olduğunu söyledi. İnanır “Cumhuriyet Halk Partisi sokakta oaln halkın içinde olan bir partidir. Olması gerektiği gibi gençlerimiz ve partililerimiz, bu zor zamanlarda halkımızın yanında olabilmek için elinden geleni yapacaktır. Gerek belediyemiz gerekse belediyemiz olamdığı yerlerde direkt olarak parti yönetimlerimiz bu uygulamları halkın içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. Biz Karşıyaka CHP Gençlik Kolları olarak bu etkinliği diğer ilçelerimizin aksine direkt olarak belediyemiz ile birlikte yapacağız. Yarından itibaren 65-70 kişilik bir grupla Karşıyaka’daki bütün 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yanlız başına yaşayan büyüklerimizin evine ihtiyaçlarını gidermek üzere yardımlarımıza başlayacağız.

Bizim öncelik olarak hedeflediğimiz ihtiyacı olan olmayan her 65 yaş üstü vatandaşımıza temizlikle ilgili talimatların olduğu broşürleri götüreceğiz. Ekmek ihtiyaçları varsa ekmeklerini vereceğiz. İhtiyaç sahibi dışarı çıkmayan vatandaşlarımız için ise bu uygulamamız her gün devame edecek ve onlara her gün ulaşacağız.  Tabi bizim bir artımızda belediye başkanımız sayın Cemil Tugay’ın doktor olmasıdır. Kendisi bu salgın ilk çıktığı zaman bizleri aydınlattı ve gerekli önemleri bize bildirdi. Bizde gerekli önlemleri alarak vatandaşlarımıza yardım etmek için elimizden geleni yapacağız. Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. Halk nerdeyse bizde orada olacağız” ifadelerini kullandı.
 
“CHP’ye üye olmayanlardan da katılmak için destek ve talep var”
Cumhuriyet Halk Partisi Foça Gençlik Kolları Başkanı Caner Aktan ise proje için 30-40 kişilik bir grup oluşturduklarını söyledi. Aktan “Bu etkinliğin yapılması gereken bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Bu proje gençlik merkezinden gelen bir  fikirdi. Foça’da paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Bende kaldığım mahallede bu paylaşımları güzel bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Köylerimiz de ve mahallelerimizde yapılan paylaşımlar sonrası telefon almaya başladık. Foça Belediye Başkanımızın başlattığı bir etkinlikte vardı. Maske ve eldivenlerimizi kesinlikle bu süreçte kullanmaya devam edeceğiz. Elden ele bir fiziksel temas olmadan bu işi sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz. Hiçbir partiye üye olmayan insanlardan da bizim bu etkinliğimize katılmak için destek  ve katılım mesajları geldi. Tabi Foça’da apartman sayısı oldukça düşük seviyelerde. Bundan kaynaklı olarak gençlerimiz mahalle yerine sokak numarası ile çalışacaklar. Şuanlık bu ihtiyaçları karşılamak içi 30-40 kişilik bir grup oluşturmuş durumdayız” diye konuştu.

"Vatandaşımızın yanındayız"
Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Tolga Perişan ise bu salgını el birliği ile hep birlikte atlatacaklarını söyledi. Perişan "Saat 24.00 dan itibaren 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklandı.Biz gençlerde  komşumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman hazırda bekliyoruz.

Bu salgını hep birlikte atlatacağız, vatandaşımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.
 

chp chp gençlik kolları ozan uyan karabağlar karşıyaka bornova foça