CHP'nin seçim sloganı belli oldu... "Türkiye hakkını alacak!"

TAKİP ET

Seçim sloganına 'Türkiye hakkını alacak' olarak karar verilen CHP'de, milletvekili aday listelerinin de belirlenmesiyle seçim kampanyası için start verildi. Ayrıca parti kaynakları; 600 adayın bir arada tanıtıldığı bir program yapılmayacağını, tanıtım toplantılarının il bazlı gerçekleştirileceğini de belirtti.

Diken Gazetesi’nden Altan Sancar'ın haberine göre CHP’nin parti sloganı ‘Türkiye hakkını alacak’ olarak belirlendi. Ayrıca, ittifakı vurgulamak ve ortak listelerin gerekliliğine işaret etmek için ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ söylemi öne çıkarılacak.

Milletvekili adaylarının tanıtımlarında aynı sloganlar kullanılacak ve tanıtım kampanyaları il bazında gerçekleştirilecek . Böylece vekil adaylarının kentlerine özgü kampanya ekipmanlarında kentlerin adı kullanılarak yurttaşlara haklarını alacakları söylenecek. Özelleştirilen kampanya ‘İstanbul hakkını alacak’, ‘İzmir hakkını alacak’ gibi örneklerle kentlerde yer bulacak. 

Kampanya için her milletvekili adayının kişisel web sitesi açması istenirken kartvizitlerde ise yalnızca ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganı kullanılacak. 

CHP’nin kampanya rengi Kılıçdaroğlu’nun kampanyasıyla uyum amaçlanarak mavinin tonları olarak belirlendi.   
Kampanyada çocuklar için ‘Çocuklar hakkını alacak’ sloganıyla ayrı bir söylem öne çıkarılacak. Slogona ek olarak hazırlanacak olan balonlarda “Çocuklar hep gülecek” ifadesine yer verilirken balonlarda kullanılacak renklerin de Türkiye’deki yaygın herhangi bir görüşün rengi olmamasına özen gösterilecek.

Aday tanıtım kararı 
Öte yandan Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre de parti kaynakları, “600 adayın bir arada tanıtıldığı bir program yapılmasının düşünülmediğini” belirtiyor. Toplantıların il bazında yapılacağı kaydediliyor. Bu kapsamda İzmir adaylarının da 17 Nisan Pazartesi günü Limontepe Meydanı'nda yapılacak toplantıyla kent vitrinine çıkması planlanıyor. 

chp seçim kampanyası kemal kılıçdaroğlu türkiye hakkını alacak