CHP Örgütleri İzmir'deki Zirvede Buluştu!

TAKİP ET

CHP İzmir ve Ege Bölgesi örgütleri, partideki siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik gelişmelerin de masaya yatırılacağı zirvede buluştu. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı'nın başkanlığında düzenlenen toplantıda gündeme dair önemli mesajlar verildi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir ve Ege Bölgesi örgütlerinin, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıya Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlık etti. Siyasi gelişmelerin ve yerel seçim sürecinin yanı sıra ekonomik gelişmelerin de masaya yatırılacağı zirveye Salıcı'nın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) İzmir'den tek üyesi olan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) Üyeleri, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli il başkanları ve milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı. CHP İl Başkanı Deniz Yüce'in açılış konuşmasını yaptığı toplatıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’daki önemli zirve nedeniyle katılmadı.

'DİLEKÇEYLE KURULAN BİR PARTİ DEĞİLİZ'

İl Başkanı Yücel, "Bugün bizim için önemli bir gün. Bölge toplantılarımızın ilkini İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Danışma kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bugün de demokrasiyi, ifade ve basın özgürlüğünü yeniden tesis etmek, hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargıyı hayata geçirmek ve CHP’yi iktidara taşımak için konuşup tartışacağız. Çare ve çözüm yolları üreteceğiz. Bizler köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafa-ı Hukuk tan alıyoruz. Dilekçeyle kurulan bir parti değiliz. Geçmişte olduğu gibi bugün de toplumun hangi kesiminden olursa olsun, hangi etnik köken inanç ve siyasi görüşten olursa olsun 81 milyon yurttaşımızın huzur ve barış içinde güven içinde, özgür ve şartlar içinde yaşaması için mücadele ediyoruz. Önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimlerde CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır. CHP’nin yereldeki iktidarı halkın başarısı olacaktır. 22 CHP’li belediyemizle Türkiye ve dünyaya örnek belediyecilik sergiliyoruz. 30 ilçede ve büyükşehirde seçimi kazanma hedefiyle yola çıktık. Birleşerek bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız" diye konuştu.

'İŞ BANKASI ATÜTÜRK'ÜN KURDUĞU İLKELERDEN TAVİZ VERMEDİ'

Konuşmasında gündemdeki İş Bankası tartışmalarına da değinen Yücel, "İş Bankası bugün Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü bankaları arasında. Bunu da Atatürk’ün kurduğu ilkelerinden taviz vermemesine, şeffaf yönetim anlayışından taviz vermemesine borçlu. Yönetimde görevli yönetim kurulu üyelerinin büyük payı var. Kendi çıkarları ve parti çıkarları için bankayı kullanmadılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li yönetim kurulu üyelerini kendi atadığı, bakan yaptığı damadıyla, çocuklarıyla karıştırıyorsa büyük bir yanılgı içine düşüyor. Türkiye’nin tarihin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Ama kimse karamsarlık ya da umutsuzluğa kapılmasın. Ne ekonomisi ne dış ne eğitim politikası milli olmayan bu iktidar ve rejim kaderimiz değil. Türk milleti makus talihini geçmişte nasıl yendiyse yine yenmeyi başaracaktır.” dedi

'TEK ADAMA KARŞI DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ'

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı da  konuşmasında, "Benim en etkilendiğim cümlelerden bir tanesi biz bu partiyi dilekçeyle kurmadık. CHP Kuvayı Milliye’nin üzülerek savaş meydanlarında kuruldu. Bugün de tek adam rejimine karşı demokrasiyi , Atatürk ilkelerini , insan haklarını savunmaya devam ediyoruz. Türkiye dış politikada görülmediği kadar sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Eğitimde karma eğitimin sorgulandığı bir döneme girmiş durumda. Çetrefil bir ekonomik krizin göbeğindeyiz. Türkiye hazine ve maliye bakanlığı damada teslim edilmiş. Başkanın da kayınpeder olduğu bir anlayışla krizi aşmak mümkün değil. Merkez Bankası 4 gün önce faiz arttırdı. Ülkeyi yöneten şahıs nasıl müsaade etti bilmiyorum. Dolar kuru 6 seviyesine geldi kısa süreliğine. Bugün 6,35’e çıktı. Tek adam rejimi Türkiye’yi teslim almış durumda. Türkiye’nin bütün demokratik birikimlerini tarumar edecek bir siyaset izliyor" dedi.

'İZMİR'DE BİZİM OLMAYAN YERLERİ ALMALIYIZ'

Yaklaşan yerel seçime de değinen Salıcı, "Yerel seçimlerde İzmir’de bizim olmayan belediyelerimizi alarak taçlandırmak gerekiyor. İzmir için zaten bizim olanları AKP’den geri alacağız. Türkiye’nin kültür kenti İzmir’in nasıl örnek sosyal demokrat belediyecilik ile yönetildiğini, tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bu 6 aylık süreyi nasıl örersek bu mücadeleyi başarıya ulaşırız bunu konuşacağız. On  bölge toplantısı yapacağız, bunun sonucunda CHP’nin yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. 
 
Yücel ve Salıcı'nın konuşması sonrası basına kapatılan toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturuma; CHP’nin İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli il başkanları, milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri katıldı. Bunun yanı sıra yine illerin kadın kolları ve gençlik kolları il ve ilçe başkanları da toplantıda yer aldı. Toplantının ikinci oturumuna ise CHP’nin geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları, PM üyeleri, YDK üyeleri katıldı.

chp bÖlgesel zİrve denİz yÜcel oĞuz kaan salici ege bÖlgesİ ÖrgÜtlerİ İzmİr