CHP Spor Kurulu İzmir'deki ilk toplantısını 30 ilçe başkan yardımcısı ile gerçekleştirdi!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi siyasi partiler içerisinde bir ilki daha başardı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye çapında gençlerin spora yönelmesi için yeniden düzenlenmesi talimatı verdiği parti spor kurullarının ilk toplantısını İzmir'de gerçekleştirdi. İlk toplantısını dün gerçekleştiren Spor Kurulunu'nda gazetemize konuşan CHP İzmir ve Ege Bölgesi Spor Kurulu temsilcisi Kemal Özdönmez, İzmir'in bu ilki başarmasında partilerinin gençlere verdiği önemin etkili olduğunu söyledi.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - Cumhuriyet Halk Partisi siyasi partiler içerisinde bir ilki daha hayata geçirdi. Spor Kurulu'nun yeniden örgütlenmesi için başlatılan çalışma sonrası yeniden örgütlenen CHP Spor Kurulları ilk toplantısını İzmir’de gerçekleştirdi. CHP İzmir Spordan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez sorumluluğunda oluşan örgütlenme , Özdenmez’in göreve geldikten sonra İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte 30 ilçeye gönderdiği genelge ile Spordan Sorumlu ilçe başkan yardımcısı atamaları gerçekleştirilmişti. 30 ilçede seçilen Spordan Sorumlu İlçe Başkanları'da kendi ilçelerinde spor masaları başkan ve üyelerini seçmiş ve Spor Kurulu'ndaki örgütlenme yeniden oluşturulmuştu.  Dün Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir ile gerçekleştirilecek iş birliği konuşuldu. Toplantı ile ilgili gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu’ndan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu İzmir ve Ege Bölge temsilcisi Kemal Özdönmez  göreve geldikten sonra İzmir İl başkanı Deniz Yücel ile birlikte 30 ilçeye yazı gönderdiklerini ve bununla birlikte ilçe spor kurullarına atamların gerçekleştiğini söyledi.
 
“Güçlü bir örgütlenme sağlamış durumdayız”
İzmir’de yeniden örgütlenen “Spor Kurulu”nun sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nde bulunduğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ve Ege Bölgesi Spor Komisyonu’ndan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi. Özdönmez “Eğitim politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Kaya’nın başkanlığında Türkiye’de sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nde bulunan Spor Kurulumuz için toplantı düzenledik.  Bu kurulda illerde, bölgelerde ve ilçelerde örgütlenme çalışmaları yaparak sporu kitlelere yaymak ve daha çok kişiye spor yaptırabilmek için çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yeniden seçilen İl Başkan yardımcıları ve göreve geldiğim andan itibaren İl Başkanımız Deniz Yücel ile birlikte 30 ilçeye gönderdiğimiz yazı sonrası oluşturulan ilçe spor komisyon başkanları  ile çok güçlü bir örgütlenme sağlamış durumdayız. Burada amaç siyaset üstü olan spora tüm gençlerimizin ve çocuklarımızın yönelmesidir. Bu sayede de kötü alışkanlıklardan onları uzak tutmak ve onları topluma yararlı bir birey olabilmesi için çalışmaları programlamaktır” diye konuştu.
 
“Örgütlenmeyi tamamlayan ilk il İzmir oldu”
Türkiye’de tüm illerde spor komisyonu konusunda örgütlenmeye gittiklerini ifade eden İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, örgütlenmeyi tamamlayan ilk ilin İzmir olduğunu söyledi. Özdönmez “Bölge örgütlenmelerimiz bitme seviyesinde olduğu için İzmir Türkiye’de bu örgütlenmesini tamamlayan ilk il oldu. Dün spordan sorumlu 30 ilçe başkan yardımcılarımız ile birlikte spor kurulu başkanımız Yıldırım Kaya, Spor Kurulu Genel Kordinatörümüz Cemal Kaman, Spor Kurulu üst yönetimimiz merkez yönetim kurulu üyelerimiz Nilay Ateşaoğulları, Şamil Sinan An, Özkan Yıldız ve 30 ilçe başkan yardımcımız, İzmir İl Spor Masası Başkanımız Hasan Ali Konca’nın da dahil olduğu toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda belediyemizin Bilim Spor Kurulları ile oluşturulacağı projeler ile işbirliği yapması konusunda karar ardık. Bizim oluşturacağımız projelerin belediyelerde bir spor anayasası gibi, spor politikası olarak görüp bunları tabana yayma noktasında görüş alışverişinde bulunduk ve kararlaştırdık. Bu da İzmir’den yakılan bir meşale oldu. Tüm Türkiye’ye yayılacak olan ve hiçbir partide olamayan spor kurulu olarak, spora gençlere verdiğimiz önemi göstermek adına görüş alışverişi yaptık. Önümüzdeki dönemde de spor projelerini geliştirerek,, ilçelerimizde illerimizde en verimli şekle getireceğiz. Çünkü bizim her ilçemizin kendine ait bir özelliği mevcut. Kimi denize daha yakınken kimi daha iç bölgelerde yer alıyor. Biz bu konuda başta İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz ve belediyelerimizle birlikte, spor kulüplerimizlede oldukça koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz dönemlerde de Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü daha arka mahalle olarak tabir edilen bölgelerdeki çocuklarımıza yönelik bir hareket düzenlemiş ve ilk defa o çocukları denizle buluşturmuştuk. Böylece 50 çocuğumuzu yelken sporuna kazandırdık. Tam olarak bu tarz projelere önem vererek farkındalık yaratmak istiyoruz spor kuru olarak. Ben de İzmir ve Ege Bölge temsilcisi olarak 8 ilin ve İzmir’deki 30 ilçenin sorumlusu olarak bu projeler benim için gerçekten de çok önemli. Bize bu yolu açan Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Kaya ve Spor Kulübü yöneticilerimize de bu konuda çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
“Belli bir branşta yıldızlaşmak yerine…”
CHP İzmir Spor Kurulu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in spora verdiği önemin farkında olduklarını söyledi. Özdönmez “Belediyelerin en önemli görevi spor kulüplerine destek olmak ve koordineli çalışmak, amatör spor kulüplerine destek olmak ve yardımcı olabilmek. Biz burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in spora verdiği önemi bildiğimiz için,  İzmir’e ve belediyemize yakışacak şekilde her türlü sporu desteklemek noktasındayız. Belli bir branşta yıldızlaşmak yerine sporu kitlelere yaymanın düşüncesindeyiz. Çünkü Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe belediyelerimiz öncelik olarak amatör spor kulüplerini, bölgelerindeki çocuklara, gençlere ne kadar daha fazla ulaşıp spor yaptırabilirse, çocuklarımızın geleceği için iyi olacaktır.  Başkanlarımız halka hizmet konusunda tüm imkanlarını seferber ediyor ve her türlü zorluğu göğüs geriyorlar” diye konuştu.