Çiğli'de 6. Park açıldı… Başkan Gümrükçü, 'Atatürk sevdalısı bir ilçe olmaya devam edeceğiz'

TAKİP ET

Çiğli Belediyesi Başkanı Utku Gümrükçü, her ay bir park sözünü tutmayı sürdürüyor. Esentepe Mahallesi'nde Hasan Ali Yücel parkı açıldı. Başkan Utku Gümrükçü, 'Biz Çiğli olarak İzmir'i Türkiye Gündemine getirmek istiyoruz' dedi..

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ- Esentepe mahallesi 8809/39 sokakta projelendirilen Hasan Ali Yücel Parkı açıldı. Açılışını Utku Gümrükçü’nün yaptığı parka Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İyi Parti İlçe başkanı Özgür Doğan,meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çiğli Ayağa Kalkıyor” proje tanıtım toplantısında her ay yeni bir parkı Çiğli’ye kazandıracaklarının müjdesini veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, verdiği sözü yerine getirerek 6. Parkı Esentepe Mahallesi’nde hizmete açtı. Başkan Gümrükçü parkın açılış konuşmasında Türkiye’nin geçmişinden gelen isimleri yaşatmak istiyoruz diyerek hayırlı olmasını diledi. Gelecekte yapılacak çalışmaların da sinyalini verdi.

Hasan Ali Yücel’in adının hala hatırlanması umut veriyor
Hasan Ali Yücel’in torunu Güzel Yücel, yurtdışında bir konferansta olması nedeniyle açılışa katılamadı. Ancak Güzel Yücel, törene bir mesaj gönderdi. Yücel, telgrafında ise şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Eğitim Devriminin, Köy Enstitülerinin kurulumu, halk evlerini en büyük tuğlalarını dizmiştir. Hasan Ali Yücel, geçmişte Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıştır  ve hiçbir Milli Eğitim Müdürünün  adı hatırlanmazken onca imkansızlığa rağmen  eğitim için çalışmış olan Hasan Ali Yücel’in adının hala hatırlanması büyük bir umut veriyor. Bu parkın kente kazandırılması ve dedemin adının parka verilmesi çok onur vericidir. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Eğitim ve aydınlanma çağının yaratıcılarının isimlerinin burada yaşamasını çok önemsiyoruz
Parkın açılışında konuşan Türkiye Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Kemal Kocabaş aydınlanma çağının yaratıcılarının isimlerinin burada yaşamasını çok önemsiyoruz diyerek Hasan Ali Yücel’in çalışmalarını anlattı. Kemal Kocabaş “ Çiğli’de güzel işler oluyor, bir akademisyen olarak aydınlanma çağının yaratıcılarının isimlerinin burada yaşamasını çok önemsiyoruz. Eğitim ve aydınlanma tarihinin önemli bir isminin burada yaşaması bizim için çok önemli. Hasan Ali Yücel, felsefe eğitimi alır, İzmir’e öğretmen olarak tayin olur ve Cumhuriyet Eğitim Devrimi’nin koşusunda yer alır. Can Yücel’inde dediği  gibi Hasan Ali Yücel ‘çağın en güzel gözlü maarif  müfettişidir’.

Müdürlükler yapar en son da Bakanlık yapar ve geldiği noktalara alnının teri ile yükselir.  1. Eğitim Şurasında’ mektep bulamayan çocuk bırakmayacağım’ diyen Yücel, Köy enstitüleri, ötekiler, yoksullar için açılan ilk okuldur.  Daha çok kız öğrenci alınmasını sağlar, köylü çocuklarına açılan bir eğitim kurumudur.  Yol arkadaşı İsmail Tonguç ile ortak akıl ile yol almışlardır. Ortak akıl ve İsmail Tonguç’un ortak aklı  ile Köy Enstitülerini ortaya çıkarmıştır. Hasan Ali Yücel 1940’lı yıllarda Türkiye’de tercüme bürosu açılmasına ve Doğu ve Batı klasikleri tercüme edilmesine, İlk kez opera, konservatuar açılmasına da ön ayak olur” ifadelerini kullandı.

Bu kıymetli kente hak ettiği değeri vereceğiz
Esentepe Mahallesi’nde 6. Park Hasan Ali Yücel Parkı’nın açılışında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü geçmişten gelen isimleri yaşatmak istediğini dile getirdi. Başkan Gümrükçü “Çiğli’nin geleceğinde yer alacak gelişime en açık bir mahalledeyiz. Manzarasıyla İzmir’e en hakim mahalle. Bunların hepsi bizim için onur ve gurur kaynağı. Çiğli Belediyesi olarak bir anlayışımız var. Çiğli Atatürk sevdalısı bir ilçe ve olmaya da devam edecek. Çiğli hem sanatçılara hemde eğitimcilere ev sahipliği yapmış bir ilçe. Bu kapsamda Fakir Baykurt adına bir roman ödülü verdik. Sadece şiir sadece roman değil bunlar.Pratik içinde eğitim için bazı belediye çalışmalarının temelini atacağımızı buradan duyurmuş olmak istiyorum.

Biz Çiğli olarak İzmir’i Türkiye Gündemine getirmek istiyoruz. Bu kıymetli kente, doğasına, geçmişine, gençlere hak ettiği ne varsa vereceğiz. Her ay bir park yapacağız dedik . Bu gün Hasan Ali Yücel’le 6.parkımızı tamamladık. Amacımız çocukların ve kadınların yaşamlarına dokunmaktı. Hedefimizi tamamlama iradesindeyiz.

Türkiye’nin geçmişinden gelen isimleri yaşatmak istiyoruz. Aynı zamana yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Muhtarlara, emekleri için hepsine teşekkür ediyoruz. Kent konseyi oy birliğiylekabul edildi. Yurttaşlarımıza da kapılarına açacak kent konseyimize de önümüzdeki ay kurumsal olarak başlıyoruz. Hizmet alanları taziye yerleri açacağız. 2021 de daha iyi şartlarla Çiğli’yi ayağa kaldıracağız. Çiğli için el ele verip ayağa kaldırmaya varız” dedi.
 

izmir çiğli belediyesi başkan utku gümrükçü park açılış hasan ali yücel koronavirüs pandemi covid-19