Çiğli'de değişim ve dönüşüm rüzgarı! 2020 yılı projelerinin tanıtımı yapıldı

TAKİP ET

Çiğli Belediyesi, Utku Gümrükçü yönetiminde 2020 yılında hayata geçireceği projelerinin tanıtım toplantısını Fakir Baykurt Salonu'nda gerçekleştirdi.

Oktay Güçtekin – İzmir Gündemi / Çiğli Belediyesi, Utku Gümrükçü yönetiminde 2020 yılında hayata geçireceği projelerinin tanıtım toplantısını Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirdi. Çiğli Belediyesi, kadın ve çocukların sosyalleşmesi, yaşlı vatandaşların temel ihtiyaçların karşılanması ve özel gereksinime ihtiyacı olan bireylerin kendilerini yalnız hissetmemesi için, farklı içerikler ile 2020 yılında birbirinden farklı projeler üretecek.

Çiğlili vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği proje tanıtım toplantısına CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel  de katıldı.
Açılış konuşmasını Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yaparken aynı zamanda 86 projeyi de bizzar tanıttı.

Gümrükçü: İzmir içi göç alan bir ilçeyiz
Çiğli’nin göçle kurulmuş bir ilçe olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Çiğli, İzmir içerisinde en hızlı büyüyen ve İzmir içi göç alan bir ilçe. Talepler de artmakta ve hizmete susamış bir ilçe. Belediye olarak en büyük amacımız bu enerjiyi doğru kanallardan akmasını sağlayarak Çiğli’nin ayağa kalkmasını sağlamak. Çeşitli belediyelerden kendi ilçemiz için derlediğimiz öneriler olacak. Biz bu enerjiyle Çiğli’yi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Değişimi yönetmek ve gelecek ile ilgili planlamalar yapmak amacıyla yola çıktık. Vatandaşlarımızla birlikte geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Çiğli Atatürk’e aşık insanların şehridir. Çiğli’de bu yıl değişim ve dönüşüm yılı” diye konuştu.

İşte Çiğli’nin 2020 yılı projeleri;

Uzay ve Havacılık Müzesi
Çocukların uzay ve güneş sistemi ile Türk havacılık tarihi hakkında eğitim alacakları bir proje olacak.

Kız Yurdu ve Gençlik Merkezi
Katip Çelebi Üniversitesi’nde eğitim gören kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla Çiğli Belediyesi 185 öğrencili kız öğrenci yurdu açacak. Aynı zamanda kitap okuma salonu, proje ve sunum alanlarında hizmet verecek.

Kadın Emeği Üretici Semt Pazarı
Başkan Gümrükçü, Çiğli’de  yaşayan kadınların el emeklerini değerlendirebilecekleri ‘Kadın Emeği Üretici Semt Pazarı’ ve Çiğli 2.el eşya pazarının açılacağının müjdesini verdi.

Sıfır Atık Entegre Eğitim Merkezi
Ataşehir Mahellesi’nde 11 bin metrekarelik alanda Çevre Eğitim Merkezi ve Atık Getirme Merkezi hizmete açılacak.

Harmandalı’na özel ilgi
Utku gümrükçü Gümrükçü, “Harmandalı Çiğli’nin en az gelişmiş bölgesi. Yıllardır çöple yaşayan bir bölge. 2020 yılında harmandalı bölgesine bir sosyal tesis kazandıracağız. Harmandalı ile özel ilgileneceğiz” diye konuştu.

“Çiğli adalet kenti olma yolunda ilerleyecek”
Eski belediye binasının 5.katı adliye binası olarak hizmet verecek. Başkan Gümrükçü, “Kamu kurumlarının ilçe dışına gitmesinden rahatsızız. Karşıyaka Adliyesi’nden 15 mahkeme Çiğli’ye taşınıyor. Çiğli artık adalet kenti olma yolunda ilerleyecek. Önümüzdeki dört yıl içerisinde büyük bir adalet sarayı yapmayı hedefliyoruz.”

Çiğli Belediyesi dijitalleşiyor
Çiğli Belediyesi’nin 2020 yılı itibariyle bilgi işlem alanında bir çok belediyeyi geride bırakacağını ifade eden Gümrükçü, “e-belediye, e-imar, e-ruhsat, e-arşiv ve mobille birlikte hizmetlerin hızını arttıracağız” diye konuştu.

Çiğli’ye AR-GE merkezi
Çiğli Ata Sanayi bölgesinde Ar-Ge merkezi açarak otomobillere yönelik araç yerleri, eğitim salonu, teknik eğitim ofisleri ile proje koordinasyon merkezi hizmete  sunulacak.
 Başkan Gümrükçü, Pazaryerlerine marketlerde bulunan araçlardan koyarak vatandaşların rahat bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayacaklarını belirtti. Aynı zamanda  vatandaşların güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla tüm Pazaryerlerinde tartı noktası bulunduracaklarını ifade eden Gümrükçü, “Alışverişe gelen vatandaşlarımıza alışveriş aracı vereceğiz. Marketler yapıyor belediye niye yapmıyor diyenlere cevabımız olacak. İzmir’de ilk olacak bir projeyi hataya geçireceğiz.”

İş’te Çiğli
Belediye bünyesinde bulunan istihdam bürosu aracılığıyla işe yerleştirme çalışmalarını devam edeceğini açıklayan başkan Gümrükçü, iş arama ve yerleştirme sürecini dijital ortama taşıyacaklarını duyurdu. Gümrükçü, “İşsizlik hepimizin sıkıntısı. Fabrikalarla iş arayan arkadaşlarımızı bir araya getirerek 2019 yılında 950 arkadaşımızı işe yerleştirdik” ifadelerini kullandı.

Makam sokaklarda olmaya devam edecek
Başkanlık makamını mahallelere taşıyarak vatandaşları dinlemeye devam edilecek. Muhtarlarla birlikte vatandaşların görüş, talep ve önerileri çözmeye çalışılacak. Sabahın erken saatlerinde başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları ile birlikte mahalle mahalle gezerek vatandaşın taleplerini yerinde dinlenecek.

Fidan dikmeyen çiftler Çiğli’de evlenemeyecek
Başkan Gümrükçü, Ege Orman Vakfı ve TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulunmayan hiçbir çiftin Çiğli’de nikah cüzdanını eline alamayacağını açıkladı. Projeyle birlikte nikahı belediye bünyesinde kıyılacak çiftlere kendi fidanlarını dikme şartı getirerek her çiftin bir ağacı olması sağlanacak.

Gümrükçü: Ben ve personellerimiz yerel yönetimlerde yüksek lisans yapacak
Lisans mezunu personellerin yerel yönetimlerle ilgili eğitim alabilmesi için Katip Çelebi Üniversitesi ile protokol imzalayarak yüksek lisans eğitimi başlatılacak. Gümrükçü, ”Yerel yönetimler alanında yüksek lisans yapacağım ve personelimizin yapmasını sağlayacağız.”

Her apartman bir öğrenci okutacak
Karşıyaka Belediyesi’nin bir süredir sürdürdüğü proje olan ‘her apartman bir öğrenci okutacak’ projesi Çiğli’de de hayata geçecek. Projeye dahil olmak isteyen apartmanlar, belediyeye başvuru yapacak ve binalarda oturan sakinlerden toplanan katkı payları başarılı öğrencilere burs dağıtacak.

Gediz UNESCO yolunda
Başkan Gümrükçü, “Gediz’in UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmek için elimizden geleni yapacağız. Yıllık 1 milyar doların üzerinde turizm rakamı ve Çiğli’de bundan nasibini alacak.”

Gümrükçü: Belediyede yapılan tasarruflar Çiğli’nin sokaklarına hizmet olarak yansıyacak
86 projeyi tek tek sunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Bugüne kadar attığım adımları sağlam attım. Arkamda dostlarım ve çalışma arkadaşlarım vardı. Neye güveniyorum biliyormusunuz, size güveniyorum. Parayı nereden bulacaksınız. 180 milyona ulaştırdık bütçeyi. 25 milyon piyasa borcuyla devraldık 20 milyon lirasını ödedik. Sadece bir kalemden yıldan tasarruf yaptığımız rakam 7 milyon TL. Belediyede yapılan tasarruflar Çiğli’nin sokaklarına hizmet olarak yansıyacak. Başımız dara düşerse Tunç Soyer var bize destek verir.”
 
 

çiğli dönüşüm ve değişim rüzgarı 2020 yılı projeleri tanıtım yapıldı