Çiğli'de gündem güvenlik görevlileri! Koçer, 'Biz hazırız'

TAKİP ET

Çiğli Belediyesi meclisinin Ekim ayı oturumundan belediyede görev yapan güvenlik personeline müjde geldi. Sendikal haklardan yararlanmayan personele Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'den 'Biz sözleşmeye hazırız' mesajı geldi.

İzmir Gündemi- Aylin Bayram/Çiğli Belediye Meclisi, Ali Rıza Koçer’in yönetiminde toplandı. Ekim ayı oturumunda gündeme Çiğli Belediyesi’nde görev yapan güvenlik emekçilerinin sözleşmeleri geldi. Söz alan AKP’li Aslan, güvenlik personelinin sendikal haklardan yararlanmadığını belirterek, “Bu sorunun kurumlar arası yazışmalardan kaynaklandığını ve şu an sendikal haklarını alamadıklarını bizlere ilettiler. Biz de bu konu ile ilgilenirseniz seviniriz” dedi.
 
Böyle bir sorunun olduğunu ancak bunun yönetimden kaynaklanmadığını aktaran Koçer, “ Evet, güvenlikçi arkadaşlarımızın sözleşmesi yapılamadı, çok düşük bir maaş alıyorlar. Başkanımız çok istedi maaşları uygun bir duruma gelsin diye. Daha önce bu arkadaşlar Güvenlik Sen’den istifa etmişler ve Genel İş’e geçmişler ama sonra pandemi süreci yaşandı. Daha sonra da sendika biz toplu sözleşme yaparken yetkili sendika Güvenlik Sen’di arkadaşlar da  Güvenlik Sen ile masaya oturmak istemediler Bakanlığa soruldu bugün tekrar bir görüşme yapıldı. Bu yetki kargaşasından kaynaklanıyor, yönetimden değil. O sorun bittiği an bakanlık ve sendika arasında sorun çözüldüğü ama biz geçmişteki haklarını da ödemek koşuluyla sözleşmeye hazırız. Yetki tamamlandıktan sonra Genel İş ile sözleşme yapacağız ve geçmişteki haklarını da vereceğiz” dedi.
 

çiğli belediyesi ali rıza koçer meclis toplantısı