Çiğli'de Kızılay işbirliğiyle örnek proje, "Sosyal Market"

TAKİP ET

Çiğli Belediyesi, Kızılay ile işbirliği yaparak Sosyal Marketi hayata geçirdi. Açılışta konuşan Başkan Gümrükçü, 'Yardımların kurumsallaşması, bir elin verdiğini diğer elim görmemesi, bu açılış bir çok yerde örnek olacak' dedi

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ Çiğli’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla Çiğli Belediyesi ile Kızılay iş birliğiyle yapılan “Çiğli Sosyal Market” açılışı gerçekleşti. Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde kurulan Çiğli Sosyal Market açılışına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ev sahipliği yaptı. Açılışa Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilciler katıldı.

Projenin anlam ve önemini açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Açacağımız sosyal market yerel yönetimle bir sivil toplum kuruluşunun ilk ortak çalışması oldu. Yardımların kurumsallaşması, bir elin verdiğini diğer elim görmemesi, bu açılış bir çok yerde örnek olacak. Bu çalışmanın meyvesi noktasında, yardımlar Kızılay’ın katkılarıyla devam ediyor. Neden burası sorusunun cevabı olarak İZBAN’a yakın, düz ayak bir yerdi. Kapalı spor salonumuz daha hareketlenebilir diye düşündük. Türk Kızılay'ı bir çok ihtiyaç sahibine ulaşmış bir kurum. Adımızın birlikte anılmasından onur ve gurur duyuyoruz. Bu birliktelik devam ettiği sürece, gerçekten Türkiye’de bir çok şey değişecektir. İşleyişi, vatandaşın gelir düzeyi ve ihtiyacına göre belirlenen bir sistem.. Kimse kendini mağdur ve ihtiyaç sahibi gibi hissetmeyecek. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim" dedi.


Açılışta konuşan Konak Kızılay Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Projenin paydaşı olmaktan onur duymaktayız. Kalıplardan ve ön yargılardan uzak sosyal marketimizde para geçmiyor. Ramazan ayına denk gelen bu açılışın bereketli olmasını istiyoruz.”





Başkan Kılıç’tan Buca’ya sosyal market müjdesi

Buca Belediyesi’ne de sosyal marketi kazandıracaklarının müjdesini veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bugün ki market özellikle Çiğli belediyesi ve iyiliğin merkezi dediğimiz Türk Kızılay'ın çalışması olmuş. Bizde inşallah Buca’da sosyal marketi hayata geçireceğiz. Bir çok insan pandemide işsiz kaldı, özellikle depremde bir çok vatandaşımız evinden oldu. Bu yaşanan süreçler, gerçekten bizleri sosyal yardımlar konusunda daha da duyarlı hale getirdi. Utku başkanı tebrik ediyorum. İçerik olarak da çok güzel bir proje" dedi. 

çiğli belediyesi kızılay sosyal market ömür şanlı utku gümrükçü