Çiğli'de muhtarın darp edilmesi... CHP İzmir'de savunması alındı

TAKİP ET

Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık'ı darp etmesi sonrası hakkında CHP İzmir İl Örgütü'nde disiplin soruşturması açılan Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer''in il disiplin kurulu tarafından ifadesi alındı. Olayla ilgili Muhtar Işık'ın ifadesine başvuruldu.

Çiğli’de sık sık ismi gerilimler ile gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, bu kez de iddialara göre Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık'ı darp etmişti.

Muhtar Işık yaşanan arbede sonrası karakola giderek şikayetçi olurken, süreçte yeni bir gelişme daha yaşandı.

İFADE VERDİLER
Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan ve disipline sevk edilen Ali Rıza Koçer ve Muhtar Hıdır Işık, parti il binasına giderek sözlü ifade verdi. Işık’ın partiye de konuyu taşıması sonrası il yönetimi dün ilk olarak Hıdır Işık’ı sözlü olarak dinleyerek süreç hakkında bilgi aldı. Işık’ın savunmasını alan il yönetimi bugün ise Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in bugün il binasına çağırdığı ve konuyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası il yönetimi ilgili notlarını alırken hazılayacağı dosyayı il yönetimine ve sonrasında il disiplin kuruluna sunacağı belirtildi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Belediye ekipleri ile birlikte  Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarlığı arkasında bulunan parka gelen Koçer, iddialara göre ağaçların kesilmesi ve oyun parkının kaldırılması talimatı verdi. Ekiplerin bölgede bulunduğu sırada park yanında yer alan kahvehanede oturan vatandaşların olaya müdahale etmesi ile birlikte ise gerginlik tırmandı. Mahalle Muhtarı Hıdır Işık’ın da iddialara göre yaşanan tartışma sonrası vatandaşların yanına gittiği ve burada olayları sakinleştirmeye çalıştığı belirtildi.

ALIN BUNLARI!

Bu esnada Işık’ın Koçer’e ‘En azından bize haber vererek bunları yapsaydınız bizde vatandaşların görüşünü alabilirdik’ dediği belirtildi. Işık’ın sözleri sonrası bölge halkı Koçer’e tepki göstermeye devam ederken Koçer'in itiraz eden vatandaşlardan bazılarını göstererek korumalarına ‘alın bunları’ dediği aktarıldı.

Koçer’in talimatı sonrası korumalarla vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken Muhtar Işık'ın araya girdiği ve Koçer’in ise Işık’a yumruk attığı iddia edildi.

MUHTARI YERLERDE TEKMELEDİ!

Edinilen bilgilere göre Işık yumruk sonrası dengesini kaybederek yere düşerken, Koçer öfkesine hakim olamayıp yerde olan Işık’ı tekmelemeye devam ettiği iddia edildi. Vatandaşların yaşanan arbedeye tepki göstermesi sonrası belediye ekipleri ve Koçer’in arabaya binerek olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi.

DARP RAPORU ALINDI
Yaşanan olay sonrası burnu kırılan Mahalle Muhtarı Işık hastaneye giderek darp raporu aldı. İlk olarak ilçe emniyetine giden Işık, sonrasında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

çiğli belediyesi ali rıza koçer