Cihan Aktaş'tan taraftarlara sükunet çağrısı: Bu olay benimle Altay'ın direksiyonunda olan…

TAKİP ET

Altay SK tarafından Buca'ya spor okulu açılmasının ardından 1928 Bucaspor Kulüp Başkanı Cihan Aktaş ve Bucalı taraftarlardan itiraz sesleri her geçen gün artmaya devam ediyor. İki takım taraftarları arasında gerilimin tırmanmasının ardından ise 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden sağduyu çağrısında bulundu. Aktaş yaşanan olayların kendisi ile Altay'ın direksiyonunda olan birkaç kişi arasında olduğunu söyledi.

İzmir Gündemi - 1928 Bucaspor ile Altay arasındaki ipler geriliyor. Türkiye 3’üncü lig’de mücadele eden 1928 Bucaspor’un kulüp başkanı Cihan Aktaş geçtiğimiz günlerde Milliyet yazarı Samet Adilak’a konuşmuş ve “Buca Belediyesi’ne ait olan tesislerin kullanılarak rakip takımların spor okulu açmasını doğru bulmuyoruz. Takımımız bu kadar ivme yakalamışken önünün kesilmesi kabul edilemez. Bu sınırlar eskiden olduğu gibi sadece Bucalıların takımına ait olmalı” ifadelerini kullanmıştı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden de Buca’da açılan spor okullarının kapatılmasını gerektiğini her fırsatta dile getiren Aktaş, taraftarlar arasında gerginliğin tırmanması üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı. Aktaş “İzmir’de birkaç ilçesinin toplamına eşit olan İzmir’in en büyük ilçesi Buca’nın ve İzmir’imizin köklü kulüplerinden Altay’ın camiası ve taraftarlarının birbiri ile sürtüşmesi hiçbir zaman kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Şuan ki yaşananlar Cihan Aktaş ile Altay’ın direksiyonunda olan basiretsiz, ahlaki davranmayı bilmeyen birkaç kişi arasında yaşanan bir konudur. Bu durumun Taraftarların birbirine girmesine sebep olmasından dolayı büyük üzüntü duymaktayız. İzmir’imizin büyük be köklü kulüplerinden olan iki takımımızın taraftarını sükunete devam ediyoruz. Biz bu basiretsiz kişilerle mücadelemizi sonuna kadar sürdürürken taraftarın bu işin parçası olmayıp, iki takımında İzmir takımı olması nedeniyle kardeş olduklarını unutmamasını arzı ediyoruz. Bu basiretsizlere karşı haklı davamda Cihan Aktaş olarak durdurak bilmeden devam edeceğimi bildiririm” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan gelişmeler üzerine ise Altay Spor Kulübünden konuyla ilgili yazılı veya sözlü herhangi bir açıklamanın yapılmadı.