Cihat Açıkalın'dan "Can Atalay" açıklaması

TAKİP ET

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili yaşanan yargı krizine dair, 'Hukuksuzluğun ortadan kalkması için tüm hukuki süreçleri yakından takip ediyoruz' dedi.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili yaşanan yargı krizine dair, “Hukuksuzluğun ortadan kalkması için tüm hukuki süreçleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği “hak ihlali” kararına uyulmamasının ardından başlayan yargı krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Atalay'ın Hatay halkının oylarıyla seçilerek milletvekili mazbatasını alığını, TBMM'nin Çevre Komisyonu üyeliğine seçildiğini belirten Açıkalın, “Atalay, Anayasa'nın 83. Maddesi kapsamında tahliye edilmesi gerekirken bu hakkı elinden alındı. AYM'nin hak ihlali kararının kesin ve bağlayıcı hükmüne rağmen yine Anayasa 153. Maddesine aykırı olarak tutukluluğu sürdürülüyor” dedi.

Açıkalın, Atalay ile ilgili hukuksuzluğun ortadan kalkması için tüm hukuki süreci yakından takip ettiklerini kaydederek, “Bu hukuksuzluğun ortadan kalkması için ilk günden bu yana hukuki tüm süreçleri destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sözcü

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın Can Atalay