Covid-19'dan ağır şekilde etkilenen Küner köyü'nde bayram alarmı!

TAKİP ET

Kurban Bayramı için belirlenen 8 kesim noktasında kalabalıklaşmaya izin verilmeyecek, ikramda bulunulmayacak. Kurban kesimi için dışarıdan gelecek misafirler kabul edilmeyecek.

Koronavirüs salgınının İzmir'deki merkezi durumunda bulunan Menderes'e bağlı Küner mahallesinde Kurban Bayramı öncesi, uyulması gereken ekstra kurallar kondu. Müftülüğün verdiği izinle, ilçede kurban kesimi yapılabilecek. Önceki yıllarda çevre ilçelerden kurban kesimi için Küner'e gelen misafirler, bu yıl korona salgını nedeniyle kabul edilmeyecek.

TOPLU BAYRAM NAMAZI KRİZİ
Mahallede 8 adet kurban kesim yeri hazırlandığını, hijyen anlamında kusursuz bir ortam sunulacağını belirten Küner Muhtarı Harun İbiş Aydın, bu bayramda uyulması gereken ekstra kuralları şöyle özetledi:

"Kurban kesimi için bir, en fazla iki kişi kesim yerine kabul edilecek. Evinde kesmek isteyen, pekala kesebilir. Bir evden 5 kişi kurban kesecekse, randevulu sistem çerçevesinde birer birer kesim yerine girmesine izin verilecek. Yaşlı ve kronik hastalığı olanlar, telefonla kesime katılarak kurban vecibesini yerine getirebilecek. Mahallemizde iki cami var. Bayram namazını nasıl kılacağımızı bilmiyorum. Sadece bizim köyün insanları namaza gelse bile sosyal mesafe sağlanamaz. Bu sorunun çözümü için çalışıyoruz. Geçmişteki gibi yanyana, coşkulu bir bayram namazı kılamayacağız gibi görünüyor."

Jandarmanın köye giriş çıkışta kontrolü elden bırakmadığını anlatan Muhtar Aydın, bayram sonrası bu denetimin sona ereceğini umduklarını, çünkü köyde hayatın normale dönmeye başladığını sözlerine ekledi.(EgedeSonsöz)

izmir menderes küner köyü koronavirüs pandemi covid-19 kurban bayramı