Cumhurbaşkanı: Giresun'daki sel felaketi nedeniyle vergi ödeme süreleri uzatıldı

TAKİP ET

Erdoğan Kabinesi Toplantısı sonrası Giresun'daki sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası Giresun'daki sel felaketi nedeniyle vergi ödeme sürelerinin uzatıldığını açıkladı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
Başta Giresun olmak üzere bazı illeri etkileyen affette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Afet duyulduğu ilk andan itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla halkımızın yanında yer almıştır. Bölgede yürütülen durumu değerlendirdik. Sel bölgesindeki vergi mükelleflerini mücbir sebep kapsamına alıyoruz. Giresun'daki fail mükelleflerin vergi daireleriyle mal müdürlüklerine olan borçlarına da trecil ve taksit imkanı getiriyoruz. Hasar tespit çalışmalarının ardından yeniden inşa faaliyetlerine başlayacağız.

Yaşadığımız her afet bizi bu konuda daha kararlı hareket etmeye yöneltmektedir. Bizden sonraki nesillere inşallah daha güvenilir ve yaşanabilir bir ülke bırakacağız. Özellikle ekranda izlediğimiz, Giresun'un Dereli merkezinin nasıl olduğunu gördünüz. Aynı şekilde Espiye.

Bütün buralarda Bakanlarımız olayın olduğu andan itibaren oraya geçtiler ve çalışmaları vatandaşlarımızla birlikte izleyerek atılması gereken adımları atıyorlar. Jandarmalarımız şehit oldu, vatandaşlarımız hayatını kaybetti, yaralılarımız hastanelerde.

Bütün bunların takibini Bakanlarımız gerçekleştiriyor. Karayolları genel müdürümüz orada olmasına rağmen Ulaştırma Bakanımızın da orada olmasını istiyorum. Çöken köprüler var. Onların yeniden inşası, atılacak diğer adımların bakanlarımızın nezaretinde olsun istiyoruz.
 
Vergilerin ödeme süresini 31 Aralık’a kadar uzatıyoruz.

Giresun’daki faal mükelleflerin vergi dairelerine ve mal müdürlüklerine olan borçlarına da tecrit ve taksit imkanı getiriyoruz

türkiye kabine toplantı cumhurbaşkanı açıklama sel felaket giresun koronavirüs pandemi covid-19