Davutoğlu'ndan Erdoğan'a cenaze tepkisi: Bu ahlakı ne zaman kaybettik?

TAKİP ET

Davutoğlu, şehit cenazelerinde yaşanan provokasyonlar ve iktidarın bu duruma yaklaşımını eleştirerek "Milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı bundan sonraki cenazeleri ipotek altına alırcasına 'daha ne günler göreceksiniz' tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik etti" dedi.

Davutoğlu, şehit cenazelerinde yaşanan provokasyonlar ve iktidarın bu duruma yaklaşımını eleştirerek "Milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı bundan sonraki cenazeleri ipotek altına alırcasına ‘daha ne günler göreceksiniz’ tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik etti" dedi.

Saadet-Gelecek Partisi ortak grup toplantısı, bütçe görüşmeleri nedeniyle verilen aranın ardından gerçekleşti. TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için sinevizyon gösteriminin yapıldığı grup toplantısına Hasan Bitmez'in eşi ve kızı da katıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hasan Bitmez’in rozetini eşine teslim etti. Davutoğlu, Bitmez'in hayatını kaybetmesiyle partinin Meclis'teki grubunun düşmemesi için Saadet Partisi'ne katılan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ı ayakta alkışlattı

"SANKİ CENAZELER SİYASİ KAVGA MEKANI"

Davutoğlu, konuşmasında şehit cenazelerinde yaşanan provokasyonlara değindi:

- Anadolu’da iki konuda mutlak mutabakat vardır. Eğer cenaze varsa her şey unutulur. Cenaze makamında sadece tekbir getirilir. Bir cenaze namazı kılındı Manisa’da ve sanki siyasi partiler arasında kavga mekanı gibi. Maalesef bütün bugünlerde milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına ‘daha ne günler göreceksiniz’ tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik etti. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz. Taziye kültürünün bir ahlakı vardır, bu ahlakı ne zaman kaybettik biz.

Sözcü

Saadet-Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu