Değişim İsteyenler Başkent'te Buluşuyor

TAKİP ET

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan imza süreci, yeterli imza sayısına ulaşılmamasının ardından sona ermişti. Muhalifler, Ankara'da hem imza sürecini hem de tüzük kurultayı için değerlendirme yapmak üzere buluşuyorlar.

-Cumhuryet Halk Partsi'nde (CHP) olağanüstü seçml kurultay çabaları sonuçsuz kalan muhaler, yeni yol haritalarını belrlemek üzere bugün Ankara'da bir toplantı yapacak. Muhalefetin önünde 3 seçenek var. Bunlardan ilki 'Tüzük Kurultayı'nı toplamak. Bunun çn 250 delegenin mzası yeterli... İkinci yol yeniden 'Seçimli Olağanüstü Kurultay' için imza süreci başlatmak. Üçüncü ve son seçenek ise yerel seçim sonrasını beklemek. Edinilen blglere göre ilk seçenek, yani tüzük kurultayı için sürecn başlatılması öne çıkıyor. Eğer tüzük kurultayı toplanırsa, belediye başkan adaylarının ön seçmle belirlenmesi ve olağanüstü kurultay için aranan imza sayısının düşürülmesi için çalışılacak.

İmza sürecinde yaptığı değişim çağrısıyla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Ankara'daki toplantıya katılıyor. 

chp izmir kocaoğlu kurultay tüzük kurultayı