Denize düşen iş insanı Dilek Ertek yabancı basında da gündemde: Sevgilisine dikkat çektiler

TAKİP ET

Türkiye'de dünyaca ünlü mücevher markasının distribütörü olan iş insanı Dilek Ertek, tatil amacıyla gittiği Tahiti'de gemiden düşmüş, günler süren arama kurtarma çalışmalarına rağmen Ertek'in cesedi bulunamamıştı. Olay, uluslararası basında da gündeme taşınırken, yabancı basın, Ertek'in ölümünü 'gizemli' olarak nitelendirildi ve birlikte seyahat ettiği erkek arkadaşına dikkat çekti.

Dünyaca ünlü lüks mücevher markası Tiffany&Co’nun Türkiye distribütörü olan iş insanı Dilek Ertek, tatil amacıyla gittiği Tahiti’de 25 Ekim günü Norwegian Spirit adlı gemiden Pasifik Okyanusu'na düştü.

O günden bu yana Ertek’i arama çalışmalarında herhangi bir sonuca varılmazken, ünlü iş insanının ölümü uluslararası basında da gündem oldu.

İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden Daily Mail, Ertek’in ölümüne geniş yer ayırırken, “71 yaşındaki mücevher kraliçesi sabah saat 3’te Tahiti sahili açıklarında gemiden düştü. Kamarasındaki değerli takıların çalındığı ortaya çıkarılırken, erkek arkadaşı polisi aramak için 20 saat bekledi” ifadelerini kullandı.

‘BALKONDAN DÜŞMESİ ÇOK ŞAŞIRTICI’

Gazete, gemideki balkonlarda yer alan korkulukların yaklaşık 1,5 metre yüksekliğinde olduğunu ve buradan düşmenin uzmanlar tarafından ‘oldukça şaşırtıcı’ bulunduğunu da aktardı. Daily Mail, Ertek’in cesedini bulmak için yapılan arama çalışmalarının da durdurulduğunu yazdı.

Konuyu gündeme taşıyan gazetelerden biri de ABD merkezli New York Post gazetesi oldu. Gazete, “Tiffany’nin Türkiye’deki mücevher imparatorluğunun varlıklı sahibinin gizemli ölümü” başlığıyla duyurduğu haberinde, “Mücevher imparatorluğunun sahibinin gizemli davada sorgulanıp serbest bırakılan İsviçreli sevgilisiyle rüya gibi bir tatil sırasında bir yolcu gemisinden atlayarak öldüğüne inanılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Gazete, iş insanının oğlu Gökçe Atuk’un annesinin kamarasındaki kasada bulunan mücevherlerin kaybolduğunu söylediği açıklamasına da yer verdi.

ABD’DE DE GÜNDEM OLDU

NY Post haberinde, “Kapalı devre kamera görüntüleri, Ertek’in gece 3’te denize düştüğünü gösteriyor, ancak yerel raporlara göre, isimsiz 74 yaşındaki erkek arkadaşı ancak yaklaşık 20 saat sonra kaybolduğunu bildirdi. Uzmanlar, bu tür yolcu gemilerinden düşmenin oldukça zor olduğunu söylüyor” ifadeleri kullanıldı.

71 yaşındaki Dilek Ertek, uzun süredir birlikte olduğu 74 yaşındaki İsviçreli erkek arkadaşıyla Güney Pasifik ülkesi Bora Bora’da doğum gününü kutlamak için 24 Ekim 2022 tarihinde Norwegian Spirit adlı kurvaziyer gemisine bindi. Geminin hareket etmesinin ertesi günü; sabah, öğle ve akşam yemeklerinde görünmeyen Dilek Ertek gece saat 03.00’te kayboldu, sevgilisi ise durumu saat 22.00’de gemi yönetimine bildirdi.

Güvertenin başında ve sonunda olan kameralar incelendi ve o saatte net olmayan bir karartının denize düştüğü görüldü. Gemi yönetimi, Dilek Ertek’in erkek arkadaşını ayrı bir odada gözlem altında tuttu. Gemi 3 gün sonra Tahiti’ye yanaştı.

Polis tarafından sorgulanan İsviçreli adam, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı ve ülkesine geri döndü.

O günden beri Türk iş insanından haber alınamıyor.

Tiffany-Co’ Dilek Ertek